Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Bag om borderline af Karin Dyhr

Karin Dyhr
Bag om borderline
143 sider
Nyt Nordisk Forlag

Når man har læst denne bog, har man en større forståelse for og indsigt i, at der er mennesker, der på overfladen ser ud som om, at de skaber sig, er trætte, er opmærksomhedskrævende, er hypokondere og i det hele taget bare irriterende. En bog som denne er vigtig for at få cementeret, at der er altså nogle mennesker, der er uhyggeligt syge, har det træls og ikke kan styre deres følelser fra sorg til aggressioner, og som kan rive den ene handling efter den anden med sig.
Karin Dyhr lider selv af borderline og har været indlagt 70 gange for det. Hun har haft sine kampe med systemet. Og det beskriver hun meget fint ved at lade os læsere opleve, hvad det er, hun har været udsat for. Behandlerne er i visse tilfælde meget hurtige til at vurdere, at åh nej, nu kommer der endnu en af dem, der ikke mener det. Hun har været udsat for, at hun ikke måtte få besøg ved indlæggelse af nogen, der bare ville aflevere en tandbørste til hende, og at en medpatient blev forment adgang til at spise med de andre, "for så kunne hun lære det". Den slags er jo nærmest lige til en overskrift i en formiddagsavis og mindst en officiel irettesættelse af personalet, der burde vide, at den slags skader man ikke sig selv mindre for, for det er jo bare et råb om hjælp, når man skærer i sig selv.
Bogen har Karin Dyhr forsøgt at skrive som en bred appel til alle behandlere, fra SOSU-hjælpere til psykiatere. Det ser for os ud til at være lykkedes ganske godt. Karin bevæger sig frit rundt i terminologierne samtidig med, at hun fortæller åbent og bramfrit, hvad det har gjort ved hende, når hun er rendt ind i modstand af forskellig slags. Altså tilfældet borderline skrevet af pigen på gulvet.
Chefpsykolog Lars Sørensen har skrevet forordet, og her kommer han ind på, at raskhedens gåde kun løses gennem behandlerens møde med patienten, og at det er overgreb og en alvorlig fejltagelse, hvis behandleren tror, at patienten kun kan blive rask ved at forstå behandlerens forståelse for sygdommen.
Undertegnede anmelder, der har været elev hos Lars Sørensen, og selv har været behandler gennem 14 år, kan ikke være mere enig. Og kan varmt anbefale bogen til alle, der på en eller anden måde har borderline inde på livet - eller sågar bare mistanke om det.