Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Vinter i Madrid af C.J. Sansom

C.J. Sansom
Vinter i Madrid
686 sider
Bazar

Vinter i Madrid udspilles i slut-1930’erne og i de første år af 1940’erne, og læseren inddrages i de voldsomme begivenheder, som fandt sted både i Spanien og i Storbritannien i disse år.

I efterdønningerne af den spanske borgerkrig og under Francos regime er der mange historier om grusomhed, længsel, kærlighed, identitetsforvanling. Bogen her er en god historie, spændende og stilsikker om store begivenheder i Storbritanien og Spanien for mange år tilbage, da landene var involveret i krig og ulykke. Idag ånder alt fred og idyl i lande, der er absolutte sællerter hos rejsebureauerne. Men sådan har det bestemt ikke altid været, og en bog som denne er klog på indsigt i, hvor dybt efterretningsjeneste fungerede i krigens historie, og hvordan det påvirkede mænd og familier, når man skulle involvere sig i krigens gru. Historien handler om krigens ofre, de kummerlige forhold, befolkningen levede under samtidig med, at den politiske top festede sig gennem en lang og rå vinter.

Harry forlader London for at spionere på en gammel ven, mens Barbara tager alle midler i brug for at finde manden hun elsker. Harry er ingen cool spion. Han lider af traumer og angstanfald efter slaget ved Dunkirk, hvor han blev hårdt skadet.

Det er en af indgangene til denne roman, der er tung at have i skødet men let i sindet og fyger over stok og sten, mens man lader sig rive med af de tragiske begivenheder side efter side. 

 C.J. Sansom er mest for sine kriminalromaner med Matthew Shardlake og handling fra det 16. århundrede. Det er blevet til fire udgivelser; og nu kommer altså Vinter i Madrid" en en god skildring og en flot anledning til at lære denne forfatter nærmere at kende. Vi kan titulere den både thriller og spionroman men er dyb nok til, at den med sin indfangelse af tider, miljøer og personskildringer også har romanklassikerens kunstart som ingrediens.

En fin bog -, spændende, tragisk, veloplagt og melankolsk på samme tid. Ekstremt flot sprog.