Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Vildnis af Natasha Illum Berg

Natasha Illum Berg
Vildnis
Vildnis 250 sider
C & K Forlag

Vildnis er en roman om, hvorledes naturens ydre kræfter under de rette omstændigheder eksponerer de indre kræfter i mennesket og gør dem til en rigtig levende race. Back to basics, kunne man fristes til at sige, lad stormene rase, lad ulvetænderne hvisle, lad savannaens hvislen og lavaens glød lade mennesket udsætte for det pres, der ikke opleves til hverdag. Og lad sandheden komme frem. Ægtheden i mennesket, uanset om det er storm, vrede, længsel, kærlighed, had.
Man oplever taknemmeligheden, ydmygheden over de kræfter i verden, som vi ofte går og pakker væk til hverdag, og som i bogstavelig forstand kun kommer frem som i romanen her, når mennesket møder en gal løve.
"Vi hører ikke til her. Mennesket hører ikke til i naturen længere".
Sådan hedder det et sted i bogen, og hermed understreger forfatteren, at den adskillelse fra ophav, Moder Jord og urkraft, vi som art har gennemgået de seneste århundreder, den nu er nået et stadie, hvor åndelig og spirituel søgen bliver erstatningen i stedet for supplementet.
Det er en flot bog, som tager udgangspunkt i en historie om Thomas og Beatrice, der tager til Tanzania for at begrave storvildtsjægeren Daniel. De ender så under dramatiske omstændigheder alene tilbage i vildnisset - i en slags ydre og dermed indre kamp mod store kræfter.
Værdierne bliver gjort op, og Thomas´ evne som velhavende og til at have tjent mange penge hjemme i London bliver sat op imod den rigdom og de værdier, der skabes, når man elsker noget mere basalt. At kunne være sig selv og være glad for, at andre er det.
". . . .i hans tilfælde havde det ført ham til masser af penge. Han kunne sandelig ikke klage over det liv, han levede. Men lige nu var han en mand, som måtte vende sig om. . .. ".
Den åbenlyse og måske for forfatteren selv skjulte metafor, hvor Thomas må vende sig fysisk om, men hvor det hele i virkeligheden handler om kampen i det indre og et skjult opgør med fortid og fremtid. Kan man bare det. Og hvordan gør man det?
Vildnis åbner op for adgangen til rigdom og glæde ved det jordnære og enkle, naturen og det fancy og millionerne sat op overfor hinanden.
Læs bogen og bliv åndeligt beriget.