Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Vikingernes verden af Else Roesdahl

 

 

 

Else Roesdahl
Vikingernes verden
324 sider
GyldendalEn meget flot og inspirende bog om tilblivelsen af det moderne Danmark og Skandinavien. Hvordan blev kongerigerne skabt? Hvordan blev Europa stærkt. Hvordan blev kristendommen indført, hvordan blev handelspolitikken skabt, og hvordan blev Færøerne, Island og Grønland koloniserede?
Bogen rejser et væld af spørgsmål og svarer på lige så mange.
Den er spækket med billeder fra en fortid, hvor vi var en nation af skabere ned i grundfæstet bastanthed og struktur, der ville noget mere med livet og satte vores præg på enorme områder verden rundt.
Der er tale om en nyrevideret udgave, hvor førsteudgaven udkom for snart en menneskealder siden. Strukturen og den grundlæggende fremstilling er dog bevaret. Nyudgivelsen giver os minde om, at vi indeni som danskere og skandinaver bærer en arv og evne til storhed og ekspansion, som man med rette i mange sammenhænge også som almindelig dansker turde gøre mere brug af nutildags.

Siden udgivelsen for mange år siden har Else Roesdahl fortalt, at det burde stå fast, at vikingerne dengang nåede helt til Sibirien for at skaffe sig handel og føde, og vi derfor var et enormt ekspanderende og aggressivt folkefærd, der ikke lod natur og barske forhindringer stå i vejen for vores indre længsel.