Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Verdensrevolutionens Generalstab af Niels Erik Rosenfeldt


Niels Erik Rosenfeldt
Verdensrevolutionens Generalstab
432 sider
Gads Forlag

Vi får sjove ting at vide i et helt igennem imponerende værk om de tanker og handlinger hos Lenin og Stalin, der med uhyrlige grusomheder forsøgte at udbrede kommunismen til et verdensherredømme. Niels Erik Rosenfeldt har gjort sin samtid en tjeneste ved at samle en mængde informationer og dokumentar-noter i bogen her, som er en af dem i genren, der vil blive husket og blive stående som et billede på en tid præget af lige dele idealisme og lige dele frygt.
Den altafgørende faktor i bogen er Komintern, Det Kommunistiske Internationale, gennem hvis magtapparat, man håber at kunne få gjort op med kapitalsmen én gang for alle.
Denne topstyring, som også det danske DKP får at mærke, var noget slinger i sine bevægelser lige op til sådan cirka Stalins død i 1953.
Niels Erik Rosenfeldt trænger på dygtig og nuanceret vis ind igennem det slør af betonmure og snørklede vildveje, der har omgivet Komintern og OMS, der i virkeligheden var kommunikationscentret.

Bogen kommer også ind på magtapparatets danske forbindelser, herunder Aksel Larsen og Arne Munch-Petersen, der som bekendt døde i et moskovistisk fængsel trods hans loyalitet mod stalinismen. Hvorfor det gik sådan, diskuteres stadig, også i bogen her.

Vi sidder med en mursten i hænderne fyldt med spænding fra den tid, hvor modsætninger i samfundet mellem liberale og kommunister kunne være ensbetydende med den visse død.
Bogen er fyldt med illustrationer, som udover en mængde billeder også tæller tegninger over eksempelvis Kominternhovedkvarteret og de lokale forgreninger i Paris.
En spændende bog med som sagt sjove sammenhænge om, at Komintern på et tidspunkt mener, at Socialdemokraterne simpelt hen er gået over til fascisternes lejr - og så til påstande om møder med Trotskijs ældste søn, Lev Sedov på Hotel Bristol i København i 1932 -, på trods af at hotellet var blevet lukket allerede i 1917!.

Hvordan det hænger sammen - , læs bogen hvis emnet interesserer. Gør det det, så bliver du i hvert fald ikke skuffet.