Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Venter i mørket af Helene Tursten

Helene Tursten
Venter i mørket
304 sider
Lindhart og Ringhof

Et meget let, lyst, engageret og elegang sprog fører os ind i en seriemorders psyke og med i opklaringen af bestialske mordgåder.

I Gøteborg er en seriemorder løs. I ly af mørket iagttager han  intetanende kvinder. Han beskytter dem, men hvis de synder, straffer han dem med døden. Ligene dumper han på kirkegårde, kvalt og indsvøbt i plastik, og han efterlader sig ingen spor. Forinden har hvert offer modtaget en blomst og et bibelcitat samt et billede af dem selv.

Kriminalinspektør Irene Huss og hendes kolleger har hverken spor eller motiv at gå efter, og jagten på morderen begynder at blive desperat. Men så oplever Irene, at der indtræffer en række mærkelige hændelser. Der bliver flyttet rundt på familiens havemøbler, blomster bliver ødelagt, og nogen holder øje med dem uden for deres vinduer. Er det drengestrenger, eller er der nogen, der vil familien Huss ondt? 

Venter i mørket er Helene Turstens niende bog om Irene Huss, og man mærker en ægte fortælleglæde, når Helene Tursten fører os bag lukkede døre på retsmedicinsk afdeling, til dagligdags ting som postanmelderlser ved siden af køkkenvasken og til en psykopats biljagt på E45. Psykopaten får vi kendskab til f.eks. bag disse ord.

Du forsøger at flygte fra mig. Det vil ikke lykkes. Min sjæls salighed er truet, og jeg mærker det som en tyngde i mit bryst. Det hiver og slider i mit indre. . . . Herren prøver mig. Du leder mig i fristelse, og jeg må frelse både mig og dig fra det onde. Der er kun en måde.

Først da kan jeg få fred i sjælen. . . . .

. . . jeg er kun et redskab udvalgt af Herren. Jeg er Frelseren.

Anmelderen mærker tydeligt gåsehudene rejse sig. Den er bare drønspændende den her bog og mindst lige så uhyggeligt. Godt gys!