Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Gør en forskel af Ulrik Wilbek

Ulrik Wilbek
Gør en forskel
245 sider
Lindhardt og Ringhof

Der ER altså ikke noget at sige til, at man lytter andægtigt, når manden holder foredrag, at man kigger godt efter, hvordan han sætter sit hold, og at man læser hver linje MEGET grundigt, når der kommer noget nyt på tryk fra manden.
For det har altid været klar vinderstrategi, og denne gang er ingen undtagelse.
Med et overflødighedshorn af positive udsagn, strokes, læresætninger og cases, trækker forfatteren os gennem den af livets møllemaskiner, der kan bringe os fremgang ud fra realistiske tegn, motivation ud fra åbenhed, tillæring ud fra villihged.
Om det at gøre en forskel, uanset hvor i livet du er.
Om du er leder, wannabee, forældre, kæreste, det er flintrende ligegyldigt. Alle kan bruge denne bog, for den er skrevet i et åbent, direkte og pågående sprog med en masse statements og øvelser, at lytter man til dem og prøver dem af bid for bid i en måned eller to, så vil livet garanteret aldrig blive det samme. Man vil rykke sig og have gjort en forskel.
Selvindsigt, planlægning prioritering og opgør med gamle vaner er nogle af de ingredienser, som Wilbek anbefaler at få møbleret om på og rystet, så man kan komme videre i livet og gøre den forskel, der skaber liv og forandring.
Naturligvis er bogen skrevet med baggrund i Wilbeks succeser i sportsverdenen, hvad ellers. Men sport er jo egentlig blot en udkrystallisering af liv, hvorfor Wilbek og hans teknikker da også er nogle af de mest efterspurgte - og med rette - på foredragspodierne rundt om i landet. Og naturligvis er det med ekstra interesse, man læser anekdoter, råd, henvisninger og formuleringer i bogen her, hvis substans på mange måder delvis kunne være skrevet af andre, men nu er der vægt bag. Og den ER altså tilfældigvis skrevet af en af de store drivkræfter bag enorme præstationer for hele nationen. DET giver tyngde.
Bogen er spændende, man glæder sig til næste sides udsagn, næste kapitels case og forrige kapitels sætninger som overvej om du i nogle situationer selv er tilbøjelig til at klare opgaver selv, fordi du helst vil undgå at stille krav til andre eller Prøv at forklare dine proriteringer.
Bogen er i et vist omfang til refleksion; det vil være synd at læse den i et hug, der er rigeligt til en forlænget weekend eller en ferie - , og så er det ellers bare med at komme igang for at øve sig i at gøre en forskel.
Har man ikke abstraktionsevne til at omsætte sportscoaching og -resultater til resultater i livet generelt, skal man ikke læse den. Den kræver, at man har overskud til at se ud over håndboldbanen og spore sig ind på, hvor man selv er i livet, og hvor man gerne vil hen.
Er man det, så får vi til gengæld også mere end del i det guld, som Wilbek har været med til at høste hjem til os allesammen.