Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Tro på Amerika af Mitt Romney

Mitt Romney
Tro på Amerika
464 sider
Informations Forlag

Det er ikke specielt skønt eller klædeligt, at republikanernes Mitt Romney bruger store dele af sin bog på at spidde Obama-administrationen og kræve fornyelse efter fejlslagen politik. Det er nok typisk for amerikansk politik, at man slår hinanden rigtig meget oven i hovedet - og passer nok fint ned i de ærkekonservatives drøm om ægte amerikansk styrke - at man slår til hos fjenden på ethvert tidspunkt på enhver måde. Det for jo alt andet lige også ok. Men hvis formålet med bogen er at få folk fra demokraternes fløj eller de usikres til at slutte sig til og stemme på Romney i november, så er han meget på gyngende grund. For hvorfor ikke nøjes med at fremhæve sin egen kvalitet og egen styrke som alternativ til at bruge andres påståede fejltagelser som løftestang. Den slags mudderkastning bør en dreven politiker og præsidentkandidat være hævet over - og vil være beundringsværdigt befriende -, når han nu kræver så meget fornyelse.
Når det er sagt, så skal det nævnes, at bogen er utrolig godt bygget op og er særdeles velskrevet. Der er mange spændende iagttagelser om Amerikas tilbliven, hvad der har gjort dem store og stærke, og hvad der gennem historien ifølge Mitt Romney har fået store imperier som eksempelvis Storbritanien til at skrumpe ind. I den forbindelse langer hr. Romney ud efter UK og postulerer, her producerer man ikke ret meget, som den øvrige verden gider at have. Ikke just befordrende for et godt forhold til Storbritaniens ledelse, HVIS det skulle lykkes Romney at vinde valget.
Men det er nu engang hans holdning, og man må erkende, at den står han ved bogen igennem uden svinkeærinder og dikkedarer. I Guds Eget Land skal man ikke undskylde for noget, åbenbart heller ikke når man er gået for vidt. Og man skal ikke besøge kontinenterne verden rundt med kufferten fyldt med ydmyghed og undskyldninger, som Romney mener en vis Obama har gjort. Man skal fare frem med den stolthed og storhed, som tilhører den største magt i verden - samt den mest, ifølge Romney altså, mest fredselskende og frihedssøgende.
Bogen er tillige underholdende, og man kan endda finde dusin på dusin af de floskler og statements, som rigtige mænd fra Top Gun-Amerika er gjort af. Og så kan man ellers begynde at hudflette dem.
Romney skriver passende personligt om sin opvækst, og det, der har præget ham og gjort ham åben og nysgerrig i livet. Han kommer med nogle lidt overfladiske og populære postulater om, at møder forældrene op til den første skoledag og ved forældremøder i skolen, så skal det nok gå børnene godt. Og i hvert fald langt bedre end hos de af forældrene, der aldrig møder op. På den måde forsøger Romney at samle argumenterne for en fornyet politisk platform omkring ansvar, forældreansvar, samfundsansvar osv. osv. Ganske udmærket, for det er jo fornyelser han går efter. Men men men - med så mange idéer og oplæg på programmet vil det være ganske umuligt at gennemføre reformerne i praksis. Hvilket Romney naturligvis godt ved, hvorfor han da også er hurtigt til på en flot og autentisk måde at øse ud af sit privatliv og sine erfaringer i skolen med sine egne børn, hvoraf en en overgang kom i vanskeligheder på grund af forhold omkring en lærer. Måske lidt overkill at bruge egne erfaringer til at klantre skolesystemet -, måske er det ok netop fordi det er det, man jo kender. Set i det lys er det fint nok.
Romney kommer rigtig langt omkring i sin argumentation om alt mellem himmel og jord. Bogen er egentlig et murstenstykt valgprogram, hvor man lærer det, manden står for, rigtig godt at kende. Han er hurtig til at dømme lærerstaben, som han mener overvejende bliver rekrutteret fra de dårligst fungerende studerende, og han slår naturligvis hårdt og ufortrødent ned på de dialoger, som han mener ingen vegne fører, når f.eks. Obama har sagt, at intet lands betydning er mindre end andre.
Det er jo naturligvis en påstand, man kan diskutere, men som sagt er det lidt for useriøst at tæppebombe Obama for hans påståede fortrædelser. Bogen burde være renset for personlige angreb. Så ville det have været en bog, der i stedet for over middel ville have fået karakteren fremragende.
Man får dog et ganske godt indblik i, hvorfor republikanere har så mange argumenter for, hvorfor USA skal holde til højre. Mange af argumenterne kan diskuteres. Mange er facts og uomtvistelige. Samlet fremstår de trods de mange løse argumenter særdeles sammenhængende. Og vil kunne bruges som fornøjelig læsning om et USA, som Romney vist både vil forny men samtidig holde godt fast i . . . .

Et USA der skal se sine trusler, før man kan gøre noget ved dem, og ikke ende som andre magter gennem tiden der ganske enkelt har haft for mange penge at gøre med og DERMED er kommet til at hvile på laurbærrene . . . siger Mitt Romney og kommer ind på eksempler på magters fald.
En interessant betragtning fra en interessant bog.