Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Travle kvinders guide til mere tid af Dorthe Rindbo

Dorthe Rindbo
Travle kvinders guide til mere tid
308 sider
Gads forlag

I en tid, hvor det kan være rigtig svært at få enderne til at nå sammen, er det balsam for sjælen at mærke, at der virkelig er nogen, der forsøger at tage os seriøst, og som såvel forstår trængslerne og de knappe timer, og som så også præsenterer os for en lang række redskaber til at få os ud af stress-zonen og ind i en behagelig zone og energi og velvære, der kan forveksles med urkraft og oprindelige instinkter.
Alene det at bogen har et afsnit med om særligt sensitive - forfatterens eget problem - gør, at man ånder lettet op og tænker, hvor heldig kan man være at møde en forfatter, der dels har problemet med at køre hurtigere træt, føle sig overvældet af forsamlinger, føle at lys, lyd og lugte påvirker en ekstra meget, og som så også har en hjemmeside at henvise til. Desværre sandt at sige kun en enkelt behandlergruppe og overser, at der eksempelvis er en Ilse Sand i Jylland, som også er meget fremme i skoene omkring særligt sensitive.
Nuvel.


Denne bog er flot, stor, rummende, favnende, og så har den nyt syn på gamle travere som eksempelvis perfektionisme: Det er en tidsrøver, mener Dorthe Rindbo, og kan i sidste ende ende også sætte en stopper for, om du overhovedet kommer igang med en opgave - eller får den afsluttet. For hvornår er det godt nok? Hvornår er nok nok? Dorthe Rindbo glatter lidt dagligdags ud og erkender, at i små doser kan perfektionisme være en god drivkraft, og at der ikke er noget i vejen med at ville gøre det godt og sikre, at tingene er i orden. Men at en ægte perfektionist finpudser i timevis og giver vedkommende indre ro, når der er tjek på tingene.

Det siger dog næsten sig selv, at en perfektionist aldrig eller mindst efter tilløb mod enorme grænseoverskridelser vil gøre brug af nogle af de råd, forfatteren efterfølgende kommer med - som at være sjusket og sløset, sende mails med stavevejl, gå fra kontoret med et rodet skrivebord og en halvfyldt kaffekop og gå i seng uden at have fjernet make-up. I den teoretiske, kognitive teori ville dette jo nok være at ønske. Vi føler os dog ikke overbevist om, at rådene her er vel gennemtænkte og afprøvede på netop de mennesker, de skulle hjælpe. Man skal møde folk, hvor de er, og ikke hvor de skal hen. Vi kan da også af egen erfaring berette, at det ikke nødvendigvis er, som bogen fortæller, korrekt, at man ved multitasking mister 50 procent energi til hver opgave, hvis man udfører dem samtidigt. Nogle mennesker har det tværtom sådan, at de får mere energii, jo flere bolde, der er i luften. Og at hver opgave bliver udført godt og præcist. Og det er jo egentlig ganske prisværdigt, også selv om de enkelte resultater i opgaverne måske ikke - bliver perfekte.:-)))

Dorthe Rindbo kommer rigtig godt og grundigt omkring masser af aspekter i livet, kunsten at sige nej, egenomsorg, prioritering af tid til sig selv ved at gå nye veje og overskride grænser, en lidt for slidt Walt Disney Traver If you can dream it, you can do it (hvad der absolut ikke altid er rigtigt), oversigtskalender over hvad man bruger sin daglige tid på, erkendelse af negative konsekvenser af ens handlinger, den brændende flamme mod ens motivation, at skærpe sit indre fokus, fokusere på sine livsværdier og et hav af øvelser og planlægningsskemaer, der på en pædagogisk og meget udførlig måde bringer dig frem til den inderste kender, som fortæller dig vejen videre i livet. Fremragende.

Der er nogle lidt for hurtige betragtninger og fejslagne konklusioner i bogen - som nævnt ovenfor. Som helhed er bogen dog et seriøst bud på personlig vækst og udvikling i en travl hverdag.

Ofte vender bogen tingene på hovedet, og det er nytænkning, så det brager. Hvis man ikke ved, hvad man vil, mener Dorthe Rindbo, så ved man i hvert fald, hvad man IKKE vil. Så skriv ned hvis du er gået helt i baglås, og dit hovede det helt tomt. Og når hovedet så er tømt for disse not-ting, så kommer de andre automatisk. Det er godt tænkt og er med til at give bogen her nytænkning og stifinderstatus.