Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Tommy af Per Kaae

Per Kaae
Tommy
215 sider
Peoples Press

Det er en ganske velfortalt historie om et ganske imponerende menneske, som free lance journalisten Per Kaae har bedrevet om et af landets store sangtalenter, som rigtig mange af os har vippet ben til op igennem årtierne. Det er historien om en knægt, der levede og åndede for sit publkum, sin musik, sine sange, sin familie -, og som måske alligevel til syvende og sidst havnede på den forkerte hylde eller ikke havde de coaches og rådgivere, der skulle til for at holde begge ben på jorden, så han måtte ty til flasken og endte sine dage brat som et nærmest alkoholiseret ringvrag. Tankerne går uvilkårligt hen på Elvis.


Vi får masser af gode historier om en stor musiker og dansk musiks tilblivelse. Om hvordan Disco Tango kom til verden, et fantastisk billede af en af Tommys første optrædender på Ølandshus i tresserne, om hans Seebach Sound-studie og miljøet omkring lydpulten, om lydmæssige sabotager og skandaler under Melodi Grand Prix i Irland, og om hvordan Ole Bredahl proppede en bordbombe i bukserne for at få al opmærksomheden fra de svenske piger på bekostning af Tommy Seebach. . .


Vi får et fantastisk indblik i, hvilken samlende figur, han var for sine børn, og hvordan han fulgte med dem overalt til interesser og bakkede dem op på samme måde som en dominerende og meget streng fra trods alt havde bakket Tommy selv op i hans ambitioner med musikken.
Vi får set nogle overordentligt spændende billeder fra Tommys scene- og privatliv, og på en eller anden næsten syngende og poetisk vis får Per Kaae hele livshistorien presset ind på disse 215 sider, så vi som læsere får stort set alle facetter med fra Tommys liv, der var præget af op- og nedture, mindreværd, om netop konflikterne omkring Disco Tango, om sammenholdet blandt musikere og kendisser på Drosselvej på Frederiksberg og meget, meget mere.

Bogen er et kærligt portræt af en mands stræben mod det musikalsk perfekte. Naturligvis vil den have stor bevågenhed af folk med interesse for musik, men egentlig kan den også læses af folk, der blot er interesseret i psykologien bag, hvordan, hvorledes og hvornår og hvorfor en stjerne på himlen tændes og slukkes. . . . .

Under stjernerne på himlen . . .