Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Tilbage til arbejdet af Bill Clinton

 

Bill Clinton
Tilbage til arbejdet
283 sider
Lindhardt og Ringhof

Den her bog skal man læse, hvis man er vild med Bill Clintons tankegang og det afsæt, han har omkring økonomi og at lede USA på rette spor. Man skal være indstillet på en grundig indpiskning omkring den aktuelle, monetære situation i USA, hvad Bill Clinton mener har svigtet de senere år, og hvad der efter hans mening skal til for at få fut i fejemøjet.
Man skal oplagt være mere interesseret i USAs økonomi og økonomisk flow som sådan end i præsidenten Bill Clinton. For alle kunne i princippet have skrevet en bog som oplæg til, hvad der skal få verdens eneste supermagt på ret køl. Nu bliver den imidlertid solgt og solgt med Bill Clinton som gallionsfigur. Og så får den et andet perspektiv, for han er en mand, man lytter til.
Bill Clinton mener ikke overraskende, at der er behov for økonomisk nytænknig, bl.a. ved at skabe gang i pengestrømmen. Han har et interessant regnestykke som f.eks. går ud på, at bankerne har to billiarder dollar i reserver, som gør, at de efter Bill Clintons mening og et forsigtigt skøn kunne låne ti dollars ud for hver dollar, de har i reserver. Hvilket vil sige, at de efter Bills mening har kapacitet til at bringe hele den globale recession til ophør.

Han påviser også, heller ikke overraskende, hvordan republikanerne i Amerika har kæmpet så meget mod statslig indgriben under krisen, at det har givet store problemer for USA og hindret væksten i landet.
Bill langer også ud efter mange af landets store virksomheder, der praler af at have f.eks. 40 procent af medarbejderne ansat i USA, der så står for kun en trediedel af omsætningen. Bill mener, det er fordi, disse firmaer er bange for dårlig omtale.
Bogen er god, idet den nuanceret analyserer, hvorfor det går for USA, som det gør, hvorfor en mentalitetsændring hos befolkningen kunne være påkrævet, og i det hele taget får den os til at indtage en approach til USA og landets enorme markedskræfter, der er såvel en ekspræsident som en aktiv forkæmper for storlandes økonomi værdig.
Bill opridser endvidere forskellen på de konservative og de progressive i deres kamp for at bevare landet og udvikle det væk fra den gigantiske kriser, hele den vestlige verden er underlagt.
En spændende bog.

Også fordi Bill ikke mener, at USA behøver sluge særligt mange kameler at komme tilbage på en vej til optimal vækst. Han mener, at vi bare rt nødt til at omfavne vores indre teknokrater og opgive vores tåbelige metoder. "Collecting one-quarter of the $345 billion in “taxes that are owed but unpaid every year” and putting just one-third of today's no-bid contracts out to competition “could reduce the annual deficit by more than $100 billion a year,” mener han i bogen. Interessant.
Bogen er nuanceret i sine ideer og vedholdende i sin argumentation og letlæst, når man først er kommet igang med den.