Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Taliban af James Fergusson

'
James Fergusson
Taliban
312 sider
Turbine

Vil man have et godt indblik i, hvad Taliban står for og ikke basere sin viden på løse rygter og fordomme, så skal man forbi bogladen og hente James Fergussons bog. Ved hjælp af en meget grundig reseach, en nuanceret fremstilling og en journalistik, sproglig redelig på højt niveau bidrager han absolut sin viden om et regime, der har skabt frygt og undertrykkelse og levet ud fra helt egne fordsætninger i nu langt over et årti.
Bogen er meget holdningspræget i sin fremstilling af Taliban som en bevægelse, man bør indgå dialiog med, og det kan man naturligvis anfægte og have sine holdninger til. Men det er og bliver en kendsgerning, at man må tilskrive bevægelsen en enorm magt i Afghanistan, der som land har skabt vilkårene for det frygtede regime. Og det er ud fra denne approach, at bogen er blevet til.
Taliban er og bliver en bevægelse med rødder, man må tage alvorligt. Der er mange holdninger til, hvorledes man skal bekæmpe regimet udefra, indefra eller gennem dialog.
Før vi læste denne bog, kunne vi fristes til at vakle mellem den ene og den anden holdning til fænomenet, indtil der kom en ny meningsdanner på banen med alternative og skarpslebne holdninger.
Efter at have stiftet bekendtskab med den meget let tilgængelige og meget spændende bog, er man blevet oplyst nok til at forstå, at der i Afghanistan på folkets præmisser er en mening med dannelsen af det frygtede regime, hvordan det holdes ved lige, og hvorfor det er så svært at få bugt med det meget fint maskerede netværk.

Bl.a. står man sig i forståelsen af kæmpelandets problemer sig ved at sætte sig ind i kulturen omkring den afghanske bonde som militsleder og den herafkommende pashtunwali; det pashtunske æreskodeks, der bl.a. sætter rammen for, hvordan man behandler ven, fjende og beskytter sin hustru.

Alt dette og meget, meget mere står velbeskrevet på og mellem linjerne i en bog, der tydeligvis vil forsøge at skabe dialog og forståelse - gennem oplysning og kulturerkendelser.

En god og meget brugbar bog.