Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Tak for al musikken af Jørgen de Mylius

Jørgen de Mylius
Tak for al musikken
391 sider
Nyt Nordisk Forlag

Normalt kender vi Mylle som et snakkende sludrechatol, der konstant bombarderer og brillerer os med sin viden. Mange af os kender også historien om den helt unge knægt, der var utilfreds med Danmarks Radios dækning af musik for de unge og herefter blev en legende i æteren.
Her mere end en menneskealder senere får vi nu en fantastisk gennemgang af legendens liv og levned, og man må imponeres over, hvor meget, han lukker ud fra sit privatliv.

Enten er man til Mylle, eller også er man ikke. Men man kommer ikke uden om, at han i denne biografi løfter en masse slør af, at han sin status til trods er et menneske, der har gennemgået sit og fået sine ar på sjælen. Selv om han har haft fantastiske oplevelser med mange af verdens helt store stjerner, så er det stadig børnene - hans børn -, der har den helt store plads i hans liv. Han har haft hjemmeboende børn i henved halvtreds år i forskellige kuld. Og var ved at græde, da han skulle afmontere barnestolen på sin cykel for sidste gang.

Udover at han er et ekstremt vidende menneske på sit felt - og gerne taler stort, bredt og længe om det, så er han også berettiget til en titel som omsorgsgiver. For selv om han har passet sit arbejde gennem årene, så har han holdt hånden under alle os lyttere, som ikke kunne få musik nok og viden nok om den forskellige type musik. Sammenhængen med glæden ved at være noget for familien og støtte den og give alt, hvad man har og kan formå, den lyser med al tydelighed frem gennem en bog, der er velkomponeret, velredigeret og tilsat en lang række fotos fra de private gemakker.
Man kan kalde Mylle for selvcentreret, selviscenesættende og opmærksomhedssøgende. Den får vi ikke fjernet med denne bog. Men læser man den med andre briller, får vi et billede af et menneske, der arbejdsomt og målrettet har sovet på toppen af flyveres avisbunker og kørt rundt i buldrende mørke på landets afkroge for at få de bedste musikhistorier hjem til publikum - og for at nå ud til det publikum, han nogle gange har savnet voldsomt i studierne i Rosenørns Alle og TV-byen.
En herlig bog fyldt med historier og anekdoter fra et halvt århundrede i musikkens tjeneste.