Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Svigt af Karin Slaughter

 

Karin Slaughter
Svigt
422 sider
Frydelund

 

Et godt plot og en god opbygning kører bogen igennem som flot spændingsroman. Svigt er kort sagt en superroman i Sara Linton-serien. Forfatteren lader sine dialoger og beskrivelser styre romanens hovedpersoner, sådan føles og læses det næsten, sådan cirka hen, hvor de vil. Det kendetegner godt forfatterskab, at det ikke mærkes, at forfatteren fra begyndelsen har en plan med sin bog. Gode bøger udvikler sig selv, skriver sig selv, og den dimension formår Karin Slaughter at få ind i sit forfatterskab.
Sara Linton, børnelæge og retsmediciner i Heartsdale, Georgia, ved udmærket, hvilke rædsler der kan gemme sig bag lukkede døre i små lokalsamfund. Men da et skænderi mellem teenagere en lørdag aften i den lokale skaterpark fører døden med sig, og den efterfølgende obduktion afslører beviser for en rituel selvskamfering og seksuelle overgreb - går det op for Linton, at virkelig ondskab er tættere på, end hun havde forestillet sig. Sara Linton involveres i efterforskningen tillige med sin eksmand, politichef Jeffrey Tolliver. Snart må de se i øjnene, at efterforskningen gang på gang forpurres af den kolde tavshed, de bliver mødt med hos offerets familie og venner. Men sandheden kan ikke begraves for altid.
Se det kan lyde både patetisk og teatralsk. Men forfatteren formår at fange læseren ud fra nogle hentydninger til små, dagligdags begivenheder og nogle tanker og vendinger, vi alle gør os nu og da. Om skoleforelskelser, krøllede papirlapper og ja til at gå i kirke, fordi man ikke ville være alene hjemme.