Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Susan-sagen af Mikkel Milsgaard

Mikkel Milsgaard
Susan-sagen
187 sider
Turbine

Børnebogsforfatteren og journalisten Mikkel Milsgaard udkommer med en bog om en af de store kriminalsager i nyere tid. Det er en blandet landhandel af research, gennemgang af sagen, svigt i opklaringsarbejdet og interviews med forskellige mennesker, der stod Susan nær, og som også er blevet optaget af sagen - kaldet af tjenesten eller indirekte.
Bogen kommer i strømmen af det i forvejen store udbud af bøger om henkogte kriminalsager, som bliver taget op igen og igen og derefter arkiveret igen og igen.
Det kan være lidt svært at få øje på fokus i bogen og dens berettigelse, udover at det naturligvis har interesse for forfatteren, der var meget optaget af sagen dengang. Der er i bogen ALT for mange henvisninger til 10-15 år gamle undersøgelser, sågar en fra 1979, og rapporter, sågar en fra 1976, udi pædofiles profiler og krænkeres og barnemorderes baggrund.
Sådan noget svækker troværdigheden og aktualiteten med det samme. Der må kunne findes andre og mere aktuelle undersøgelser, der sætter spot på en krænkers rolle i et samfund, der trods alt har udviklet sig i de mellemliggende år.
Det skarpeste læsning er den psykologiske vinkel på krænkere og pædofiler. Her kunne man få øje på, at bogen kunne have samfundsmæssig relevans. Flere undersøgelser og interviews med f.eks. profilerede børnepsykologer idag og eksperter på området kunne dog have klædt bogen.- Vi ville gerne vide noget mere om, hvilke børn, der er specielt udsatte, hvor de bor, hvilket miljø, de kommer fra, hvordan er de opdraget osv., hvilke skoler de går i, - som alternativ til mange dobbeltsider om avisartikler fra dengang.

Minder for meget om senssationsjournalistik - og at sælge gammel vin på nye flasker.
Bevares, der er referat til nyere kilder på - herunder f.eks. Bent Isager-Nielsen fra politiet og Ellis Kristensen, læge på Rigshospitalet. 
Men der er for mange gamle travere.

Det er naturligvis fint nok at høre, og ganske interessant, de små børn går barnemoderne efter i de varme perioder på året, mens de lidt ældre først bliver nappet i de koldere perioder. Så kommer forfatteren med nogle betragtninger på, hvorfor det MÅSKE er sådan.
Og kommer i det hele taget i løbet af bogen med nogle forsigtige antagelser og teorier mellem linjerne. Det er desværre ikke nok i et samfund, hvor man kræver dokumentation udover enhver grænse for at tingene bliver opdaterede og nuancerede.