Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Sultanens juvel af Katie Hickman


Katie Hickman
Sultanens juvel
312 sider
Forlaget Punktum

Vi er på eventyr. Simpelthen på en næsten 1001-nats drømmeeventyr, denne gang blot blandt sultaner, juveler, haremer, Constanzaer, Levantiske Compagniers færden og handel, amuletter, læderdunke og ridotter, spillebuler og bordeler af den slags, der hører hine tiders oplevelser fra 1600-tallet til.

I Venedigs skumle kvarterer og røverbuler er vi på besøg i 1604 og oplever stedets basarer og hasardspil, og så skal vi ellers på jagt efter en diamant sammen med Paul Pindar, en købmand fra det ostindiske kompagni, som påstår, at han har interesse i at finde den, fordi  at den må have forbindelse til hans kvindes skæbne ved et skibsforlis år tidligere. Man påstod, at hun var død, men er hun . . . . ???


En fin underholder om livet i datidens Venedig, som vi får en oplevelse af virkelig indtager os, og som forfatteren Katie Hickman har beskrevet særdeles troværdigt.

Grådighed, snarrådighed, klogskab og visdom går hånd i hånd i dette spraglede billede af en fortid, vi alle er en del af, og som i Venedigs tidligere tider åbenbarede sig ved ædelstene, gøglertrupper, klostre og vokslys som altsammen danner en fin kulisse for et billede af de dramatiske hændelser i en fjern fortid.

Forfatteren er dygtig til sine plots, og midt mellem barbarisme, vold og drama, så er pesten naturligvis på vej til byen, hvilket gør situationen endnu mere kaotisk. . .

Bogen er skrevet i et hæsblæsende tempo, som miljøet foreskriver og som hastigheden på de kort, som blev givet af svindlere og kræmmere på pladserne i datidens Venedig.

Der er ikke så meget mere at sige om bogen. Bortset fra at den i sin stilart er en fuldtræffer.