Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Straffet af Dorthe Mørk/Britt Nørbak


Dorthe Mørk/Britt Nørbak
Straffet
172 sider
Frydenlund

At livet bag murene kan være barsk og særdeles uromantisk, det kan man ikke undre sig over. Det, man kan undre sig - og blive imponeret over - er, at denne bog på een og samme tid formår at beskrive livet bag murene i de danske fængsler.
Dorthe møder på et tidspunkt i sit liv Tayeb, og selv om hun bliver absolut advaret imod hende, forelsker hun sig i denne vaneforbryder, der formår at få hende til at føle sig noget af det, hun allermest trænger til: Værdig og forelsket. Tayeb truer Dorthe til at opbevare 3, 5 millioner kroner fra danmarkshistoriens største røveri, og så begynder jorden at brænde under hende. Herefter er det en nærmest lodret sliske nedad mod et fængsel, hvor hun kommer til at dele dagligdag med nogle af de tiltalte for kuppet. Dødstrusler bliver i fængslet en lige så stor dele af hverdagen som nakomaner og pushere.

Straffet er et meget detaljeret og meget spændende stykke læsning om livet bag murene, hvor en del af danskerne altså også findes, og som nok er et stykke historie, de fleste af os ikke kender noget til, men som gennem denne bog bliver oplyst. Den er skrevet i vendinger og ord og i et kort, knapt og kontant sprog, som man godt kan forestille sig hører fængslerne til. Den virker meget troværdig og informativ. Det er let at forestille sig en hverdag i fængslet ud fra den måde, Dorthe beskriver den på, lige fra smugling af tyggegummi og til, at fangerne bliver strippet nøgle, fordi fængselsbetjentene leder efter stoffer.

Det sunde og befriende ved bogen er, at den ikke forsøger at kommentere på eller iscenesætte et opgør med det politiske system eller fængselsvæsenet som sådan. Men man har jo lov at tænke selv, og mellem linjerne står der rigeligt til, at man selv kan sammenstykke et billede af, hvordan systemet mener, fanger skal behandles.

Bogen er et stykke samtidshistorie af, hvorledes en fange oplever tiden før, under og efter afsoning.