Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Brændpunkter af Steffen Kretz

 

Steffen Kretz er en institution inden for nyhedsdækning af fra verdens i bogstavelig forstand brændpunkter. Fra Amazonas brændende regnskove og til frontlinjen på grænsen til Libanon bliver vi i en djævelsk spændende fortælling ført af en mand, der kæmper for sine historier. Og som forstår at formidle deres baggrund og sætte dem ind i sammenhænge.
Vi får også at vide, at de bedste journalistiske idéer ofte er de enkleste og samtidig de vanskeligste at gennemføre. Vi er i Casablanca, hvor Kretz og filmholdet er ved at afdække historien om seks selvmordsbombere. Og så får vi ellers et overordentligt grundigt indblik i, hvordan journalistik kan udarte sig med alle dets forgreninger, besøg, opsøgning af vidner, risiko for liv og lemmer, der følger i kølvandet på den hjemlige redaktions ønske om at få den bedste historie - hurtigst muligt.
Vi ikke bare læser, hvad der sker. Vi ER der, mens det sker.
Vi er også på besøg, når diplomatiet spiller for fulde gardiner under et 4-døgns besøg i den på en vis måde eksotiske stad Tripoli, hvor Gadaffi efter år i isolation begyndte at samarbejde med vestlige leder, sandsynligvis efter års økonomisk nedsmeltning på grund af hans forhold til vesten.
Og vi er med, når Kretz & Co bevæger sig ned gennem slumkvarterne blot 10 minutters kørsel fra de velstillede i Casablanca - og fortæller dermed uden at sige til, at de store kontraster inden for så kort en radius naturligt nok fra tid til anden må udløse spændinger. Indenlands som projiceret mod verdensscenen.
I den releativt korte historie, som Kretx fortæller, formår han at sætte rigtigt mange af de senere årtiers store begivenheder ind i nogle historiske sammenhænge samtidig med, at han, kan det mærkes brænder såvel for det egentlige stof som for at formidle stoffets stof ud til en stor forsamling.
Her er det, at vi læsere kommer ind i billedet. Og vi må bare sige, at Brændpunkter er meget bedre end enhver spændingsroman. Dels fordi den beretter om spændingen ved at opleve spændinger i verden. Men også fordi Steffen Kretz er en blændende historieformidler.