Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Springet af Diana Evans

Diana Evans
Springet
400 sider
Aronsen

 

Lucas bor på en husbåd samen med sin mere praktisk anlagte søster Denise. I hemmelighed undersøger han indholdet af et gammelt træskab. Her finder han rekvisitter fra Midnatsballetten, en indflydelsesrig dansetrup fra 1960'erne med hans jamaicanske far, den karismatiske Antoney Matheus, som den kunstneriske leder.

I Lucas' søgen efter den legendariske historie om Midnatsballetten kommer han i kontakt med de mennesker, der var draget imod Antoneys lysende og farlige stjerne. Han hører om danseprøver i en forladt kirke i Notting Hill, om kunstneriske uoverensstemmelser, personlige forræderier og en hvirvelvind af en Europa-turné. Vigtigst af alt får Lucas kendskab til Antoneys lidenskabelige og voldsomme forhold til Carla, Lucas' mor.

Et godt plot med gode tidsbeskrivelser og fint opbygget lokationssans. Vi kommer omkring Amsterdam, Cleopatra, Frankrig og London og minder fra musikgruppen Yardbirds. Vi bliver bragt i kontakt med, hvor lækkert, det er at bevæge kroppen, idet dansen indgår som vigtigt element i Springet. Vi ser piger med afrohår danse sig gennem livet, og hvor er det lækkert, kort fortalt, med en bog, der ikke vægter en traditionel måde at formidle spænding på, men bruger kroppen som redskab og instrument og dansen som talerør.
En anderledes bog, velgørende og god.