Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Sommeren uden mænd af Siri Hustvedt


Siri Hustvedt
Sommeren uden mænd
221 sider
Forlaget Per Kofoed

Det er isolation, mødet med sig selv og ensomhed, der er temaerne i denne dejlige bog, der arbejder såvel med en ydre handling som tager afsæt i forsøget på at ramme os alle på et indre niveau, hvilket lykkes ganske godt.

Handlingen er ligetil. En mand ønsker sig uden synderligt varsel, men med en yngre model i kulissen, en pause efter 30 års ægteskab, hvilket kaster hovedpersonen Mia ud i sit livs krise. Man skulle jo lidt lakonisk tro, at den slags skriver man sig ud af som forfatter, hvilket hun egentlig også gør. Efter en tur omkring psyk.

 Hun tager nemlig tilbage til hjembyen Bonder i Minnesota, hvor hun kommer til at undervise en flok teenagere i creative writing. Og så kan det nok være, at vi bliver kastet ud, ikke på dybt vand, men på en undergrund, der i hvert fald i Mias univers ikke er helt, hvad hun har forestillet sig. Dels opholder hun sig i nærheden af sin mor, og dels bliver hun konfronteret med mangefacettede teenagere i sig selv -, og fyldes med charmerende undren over andre menneskers livscyklus, sin egen kreativitet, der nu får lejlighed til at blomstre påny, og så er der lige det ved det, at hun også må tage stilling til, om ægtemanden skal tages til nåde igen, da han gør kur pr. mail.

Sommeren uden mænd er stramt, godt, varmt og humoristisk skrevet, og det er lidt forbavsende, hvor meget nyt, der stadig er at hente i det klassiske forladthedstema praktisk fortalt gennem en ægteskabskrise.

En slags praktisk vejledning med en god stemme, der rammer vort indre, også når vi står i de der gigavalgsituationer, der kan gøre livet så forbandet svært at leve.

Det er da så godt, at det er sommer, kunne man tænke sig, da Mia nødtvungent skal afprøve sin status som græsenke, eller hvad det nu er for noget. Var det vinter, havde det så været til at bære. . . . ??

En dejlig bog.