Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Søvnen og døden af A. J. Kazinski

A. J. Kazinski
Søvnen og døden
500 sider
Politikens Forlag

Spændiing, drama og psykologi der går vildt under huden og op i den højeste enhed.

Gidselforhandleren hos Købehavns Politi, Niels Bentzon, skulle have talt hende fra det. Talt hende fra at kaste sig i døden denne sommernat på Dybbølsbro. Men han kunne ikke. Og der ligger hun så. Midt på skinnerne med baghovedet knust og en kryptisk besked skrevet på hånden. Men hvem er hun? Hvad drev hende til at springe ud fra broen? Nogen eller noget var efter hende - noget der fik hende til at foretrække døden frem for livet. Snart går det op for Niels Bentzon, at kvinden ikke er en psykisk syg stakkel men en solodanser på Den Kongelige Ballet der har været forsvundet i to døgn. Og mens København sveder og gør det næsten umuligt at trække vejret, smider obduktionen en ny bombe ind i sagen: Kvinden har tilsyneladende været druknet og er blevet genoplivet lige inden hun sprang. Niels indser snart at han står overfor en sag, hvor både Thorvaldsens værker og et antikt græsk mysterium spiller en afgørende rolle. En sag, der kaster lange skygger ind i døden.

Bogen er på en vis måde en efterfølger til Den sidste Gode Mand men kan naturligvis, var vi lige ved at sige i disse tider, stå selvstændigt.
Også denne gang flirter forfatteren med død, trauman, trance og nærdødsoplevelser. Mytologien og filosofien sprøjter om ørerne på os, og man skal være lidt vaks ved havelågen for at få det fulde udbytte af denne kvalitetskrimi. - Dels fordi den kan læses på forskellige planer, dels fordi handlingen altså booster vores sjæl deruda´, så man bliver pænt forpustet.

Spænding, struktur og plot er i orden. Læsningen kan hæmmes af, at der bliver mixet og zappet og krydsklippet lige i overkanten - selv til en filmatisering, som måske udmærket kunne komme på tale, hvis det her var et manuskript.

Hold fast - søvnen og døden og det lettere overjordiske får taget i dig.