Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Slip Sukkervanen af Karen Norberg

Karen Norberg
Slip Sukkervanen
156 sider
Forlaget Pressto

Det er fantastisk, at den her slags bøger udkommer. Koncentrerer sig om  et problem, endevender det, drejer det rundt på alle mulige leder og kanter og beskæftiger sig i en hel bog udelukkende med, hvordan vi kommer af med sukkeret og opnår mere velvære og en gladere livsstil.

Nærværende anmelder har i årevis været afhængig af sukker. I te, kaffe, på morgenmad og så naturligvis kager og søde sager, der dog er droslet ned på. Men med en længsel efter at droppe det helt. Bogen blev åbnet med en vis spænding. Var der en mirakelkur.
Ja, det er der!! Læs bogen. Og find ud af, hvad du går glip af, når du spiser sukker. En renere livsstil, et sundere mindset, et langt større overblik over tingene, mere energi, bedre søvn, sjælelig balance. Så er der vist ikke så meget at betænke sig på.
Vi kommer godt tilbage i historien, hvor vi for at overleve i urtiden foretrak mad med megen energi - dvs. sukker og fedt. Vores fysiologi har ikke ændret sig, skriver Karen Norberg, men det har vore livsbetingelser. Vi får en oversigt over forskellige slags dopamin som sex, kærlighed, sport, spil om  penge, religion, og sukker sidestilles altså med dette; ikke noget at sige til, det kan være svært at slippe.
Bogen er aldrig fordømmende på nogen måde a la ta dig nu sammen; den forsøger tværtimod på mange måder at retfærdiggøre ens trang til søde sager. Det er modigt af forfatteren og giver os samtidig en forståelse for, hvorfor vi ofte dykker så langt ned i bolchedåsen. Vi skal ind og se, hvad vi gør ved os selv for at forstå os selv og sammenhængen. Sådan er det jo ofte egentlig også med terapier. Vi skal lige lidt tilbage for at se, hvad der egentlig skete og med hvilken baggrund for at blive fri af nogle følelser.
Og så er det, at bogen kommer med de såkaldte venlige råd frem for de brutale råd. Brutale råd er sådan noget som tab dig ti kilo eller aldrig mere sukker. De mere venlige er "jeg vil forkæle min krop med kvalitetsmad", morgenbadning alene, når man er i sommerhus, gør noget du ikke har gjort, siden du var barn. Når du gør noget godt for dig selv, så kommer du samtidig af med trangen til at hænge fast i, hvad der er dårligt for dig selv, påstår forfatteren.
Det er jo ganske rigtigt, og hvad enhver professionel terapeut og psykolog ville give hende ret i. Det handler om at gå med modstanden og ikke imod den og bare hamre løs på forsvarene.
Bogen kommer også med en lang række madopskrifter på sund mad til morgen, mellem, formiddag, frokost og aften, den har naturligt nok fokus på motion og nydelse, hvad gør man, når man skal ud, sluk tørsten i vand - hverken juice, alkohol eller kaffe, hvorefter vi får dejlige tips til lækre drikke.
Den bevidste levevis bliver også berørt, det er det der med at være tættere på sig selv, lære sig selv at kende, acceptere sig selv og andre, yoga, terapi, coaching osv., og det kan man jo springe over, hvis man har lyst, for der er rigeligt andet at gå igang med i bogen her, som kan tilfredsstille enhver, der hidtil har måttet tilfredsstille sig selv med sukker!

Der er masser af gode historier i bogen om  folk for hvem  sukker og søde sager var et must i årevis. På trods af søde kærester, en god udannelse, fine venner, så ventede man alligevel på at kunne blive alene med slikket foran fjerneren. Sådan. Kan nogen genkende det?
Har man et ønske om  at trappe ned på sukkeret eller få en bare lidt mere aktiv holdning til en sund livsstil - så læs bogen her.
Midt under læsningen smed anmelderen her kaffen i vasken. Den var fyldt med sukker.