Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Slide af Jill Hathaway

Jill Hathaway
Slide
288 sider
Politikens Forlag

Et rigtigtig godt bud på en spændende og anderledes ungdomsroman. Sproget er meget levende, kort, direkte, og så kan man følge med handlingen og problematikkerne uden at skulle en side eller to tilbage eller tænke sig om.

Alle tror, Vee lider af narkolepsi. Hvad de ikke ved er, at Vee ikke falder i søvn under sine anfald. Hun glider ind i andre menneskers bevidsthed og ser verden gennem deres øjne.

Vee har vænnet sig til, at det er sådan, det er. Hun har været inde i sin søster, da hun snød til en matematikprøve. Hun har været inde i sin lærer, mens han drak i smug.

Men pludselig en aften befinder hun sig i bevidstheden på et menneske, hun ikke kender og står bøjet over liget af sin søsters veninde, Sophie, med en blodig kniv i hånden.

Men hvem er personen med kniven? I hvis bevidsthed har hun været?


Bogen er fyldt med alle de problematikker og længsel efter samhørighed og udviling, der hører en ungdomsbog til -, det gør den så ikke ringere, at krimiplottet er velgennemtænkt og forførende -, spændende og medrivende.
Vi har set plottet før i forskellige forklædninger - gæt en andens tanker -, være en anden kortvarigt, skizofrenien længere leve, men det er rart nok, at en forfatter har evnen til at skele til at udelukke, hvad der er blevet skrevet før. Og så gøre det til helt sit eget stof i egen stil.

Sprogligt og intellektuelt udfordrende kan man ikke beskylde bogen for at være. Til gengæld får man en good reed og en oplevelse af, at selv om et menneske - i dette tilfælde - har været ude for dramatiske begivenheder tidligt i livet, moderens død,  så er det ikke en forudsætning for at leve, at vedkommende ransager sig selv og dykker ind og får følelserne ud på bordet eller til læseren så at sige. Hun ER bare. Er vild og drøner gennem tilværelsen og ind og ud af andre mennesker, - det er nu en gang hendes lod.