Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Skrøbelige hjerter af Vibeke Manniche

Vibeke Manniche
Skrøbelige hjerter
234 sider
Forlaget Liva

Det er gået for stærkt med at få bogen her ud fra produktionen. Der er stavefejl, f.eks. på side 60, hvor larmende bliver til larmede, dialogerne er for sjuskede og overdrevne som på side 188-189, hvor eder og forbandelser følger hinanden i en unaturlig hård række. En serie stærke tårer fortærer en halv køkkenrulle, og forfatteren burde have tænkt mere på, hvordan læseren oplever tingene og føler dem, mere end at få fortalt dem.


Det skal dog siges til Vibeke Manniches ros, at bogen, der i bund og grund er en lægeroman, er svær at lægge fra sig, og vil optage en fra start til slut med dens rappe - ofte meget basale - replikker og forbavsende virkelighedstro romantiske scener uden, at det har Cartlandsk pladder over sig.


Vi er i lægeverdenen, hvor Anna Storm er en ung læge, der forsøger at gøre det bedste for sine patienter. En ung mand kommer på skadestuen med et uheld, hun vurderer ham uskadt, men han begår selvmord et par uger efter, og så er det, at Anna opdager, at den afdøde er involveret i forsikringssvindel og lyssky gerninger i medicinalindustrien.


Se. det er jo et tema, der er hørt før. Det gør det ikke mindre spændende, naturligvis, eftersom der i medicinalindustrien er så mange penge på højkant, at det skulle undre, om ikke disse og ikke menneskeliv er drivkraften fra tid til anden. Det skal igen siges til Vibeke Manniches ros, at hun ikke keder læseren; der sker hele tiden noget, og ofte kan vi ikke vente til næste side, før at forfatteren har fundet på en ny del-spænding. En udmærket måde at holde læseren fanget på. På en eller anden måde er den ganske charmerende, selv om der er tydelige skønhedsfejl, såvel litterært som teknisk. Nogle gange er det endvidere som om, bogen foregår lidt på sidelinjen, som om vi står og kigger ind i en lægeverden uden at være der. Endvidere ville det have klædt forfatteren at lege lidt mere med sproget og nuancere det. Det er for klichépræget og for stift til at gå rent ind - i vore skrøbelige hjerter.