Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Simon Spies af Andreas Fugl Thøgersen

Andreas Fugl Thøgersen
Simon Spies
416 sider
Politikens Forlag

At Simon Spies var en flab af de mere intelligente og begavede må være hævet over enhver tvivl efter gennem en menneskealder at have fulgt hans metier og levned og de spor, han satte foran almindelige mennesker. Med en stor arbejdsflid, en enestående evne for detaljen, hans jargon og sans for, hvad danskeren havde brug for.
En provokatør at forarges over, en at se op til, en genial forretningsmand eller en kærlig søn, der skulle vinde mors og det halve Danmarks hjerte.
I denne bog, der er en enestående skildring af mennesket Simon Spies, bliver meget store dele af hans liv og levned inklusiv alle de såkaldt barnagtige fjolleriet, blotlagt.
Der er mange scoops i bogen; et af dem er et interview med Janni Brodersen, mange andre er den detajljerigdom og den kendte Spieske humor, hvormed bogen er fortalt.

Spies selv er af forfatteren blevet kaldt en disciplineret anarkist i bogen, selv yndede han at kaldes sig selv for luksusprovo.
At han kunne noget med ord, vende og dreje sætninger, drage morsomme konklusioner, smide hvad som helst på bordet, så det gav mening, det får vi rigeligt at læse i en bog, der helt sikkert vil give genlyd i efteråret såvel i rejsebranchen som i de mange tusinde hjem over det ganske land, der dengang yndede at tage med formanden på charterferie.
Man bliver sgu glad af at læse denne bog. Det gør man, fordi vi er vidne til en sammenskrivning af et af de kapitler i Danmarkshistorien, der cementerede velfærd og gjorde det muligt for os at opleve sydens sol, sommer og luksus for en stund og glemme trækasseriet derhjemme.
Det er også et scoop i sig selv, at forfatteren systematiserer Simon Spies eget liv og hænger hans egen livsførelser op på en teori. Med andre ord var Simon Spies´ handlinger langt fra en gal mands væk men havde, ifølge bogen, afsæt i den teori, som salig Simon selv studerede så nøje og leverede i sit speciale, som han afleverede den 1. september 1950 i en alder af 29 år. Store dele af sit liv kom han til at leve ud fra den teori, der skrællede løgene af en bog, han med flid havde læst og anerkendt som: Economics of Fatique and Unrest. Og videre går bogen med at skrælle ind til kernen af Simon Spies´ specialefilsofi, og med at beskrive, hvordan man så udlever det i praksis at være glad for at gå på arbejde.
Vi får mange andre spændende ting at vide om, hvordan Spies fik nej fra et reklamebureau, fordi de mente, han var for meget opkomling og hvordan, han jonglerede rundt med værelserne sydpå i den spæde start, hvor mange ting gik grueligt -, men rejsekongen fandt på noget, der gjorde, at gæsterne og det halve Danmark tilgav ham og sidenhen var med til at øge hans pengetank.
En enkelt ting er vi studset over ved bogen. Selveste Bob Dylan er nævnt i bogen -, som en nasal sanger der brummer. Kan en nasal sanger brumme??? Det ville vel egentlig have være helt morsomt, hvis forfatteren havde skrevet, at Bob Dylan gnækkede The Times They Are Achangin. Den ville formanden have grint af.