Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Schyyy . . ! af Jim Lyngvild

 

Modebrancen for fuld udblæsning

 

Jim Lyngvild
Schyyy . . !
253 sider
Lindhardt og Ringhof

 

 

Det er underholdende og spændingfyldt, når en af modebranchens guruer, Jim Lyngvild, med aggressiv pen, glimt i øjet og sans for dramatik og afsløringer bevæger sig gennem sit eget baglands modeluner, intriger, kriminalitet og trængsler hos de smukke, rige og berømte, - og de, der gerne vil være det. Et gammelt odsprog siger jo, at man ikke skal møje den rede til, man selv ligger i. Uanset hvilke gode forklaringer, Jim Lyngvild, har hittet på siden, så ved han og hans nærmeste også i branchen sikkert, hvad han gør. Og hvis det står til troende, at der bliver en filmatisering ud af det, så er det en fiks lancering, indvielse i og reklame for en branche, der for mange har et blakket ry, men som også kan virke dragende og fascinerende, fordi den er så anderledes og et sted, uden at vi måske vil vide af det, har indflydelse helt ud i andre kroge end, vi forestiller os.
Der har siden udgivelsen været mange gætterier på, hvem der mon er hvem i det, vi vel på det nærmeste kan kalde faktion. Jim Lyngvild har ladet sin handling begynde fra netop den ydmyge side, hvor de fleste af os står i forhold til modebranchen. Nemlig dér hvor den jyske pige, Nina Rask, kommer til København og får sommerjob på et modemagasin. Sådan lidt a la Prada.
Og Schyyy er egentlig en ganske udmærket måde at blive indviet i, hvorledes man taler med hinanden, omgås hinanden og snyder hinanden i en verden, der omsætter for astronomiske beløb -, beløb som vi alle har investeret i til syvende og sidst -, og som det derfor er relevant nok at få et vist kendeskab til. Hvordan forvalter de så vores penge. . . .
Schyyy - det taler vi kun højt om, når det kan betale sig . . .