Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Scener fra Sunset Boulevard af Henrik List

Henrik List
Scener fra Sunset Boulevard
Rejseessay
Tiderrne Skifter

Der er noget absolut lækkert ved denne progressive, fremstormende beskrivelse af en storby, der er så fyldt med liv, oplevelser, uendelig trafik, at man som læser har følelsen af, at hele byen og dens pulseren naturligvis ikke vil kunne være i denne bog, og ej heller om der blev skrevet en million af dem.
For miljøet i Los Angeles er et inferno af flimmer, smog og orangenedgående sol. Den er en lang Sunset Boulevard spredt ud over et enormt område.
Bogen iscenesætter nøjagtigt den kultur, som vi i årtier har vænnet os til, at sådan ER LA, fyldt med lyskegler fra nattens politihelikoptere, enorme motorvejssystemer, kilometerlange køer, stjernekvarterer, arbejdsløse/fallerede skuespillere/artister, der lukrerer på ikonerne, reminenser fra de store forfatteres tid, Charles Bukowski inklusive og meget, meget mere. Tilsat en munter men præcis satirie og ironisk fortælling om hele det cirkus, der i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af forrige århundrede bogstavelig talt solgte hele LA som idé. Kapitalen længe leve . . .  .
Bogen er kanon-godt skrevet, og vil man have lidt rejselekture enten, fordi man skal over there, eller bare fordi man har lyst til at læse om byen på den amerikanske vestkyst, så er dette et virkelig godt bud på et essay, en fortælling der går under huden, som har noget Dan Turellsk over sig. En fortælling der fører vidt omkring, men som bliver inden for rammerne af det, vi gerne vil vide om byen og bekræftes i, at det er sådan, den er, og som så tilbyder os at gå skridtet videre: At tænke over, hvad der driver det hele, og hvor let det hele pladask kan falde sammen igen, fordi underneden det hele ligger to jordskorpplader og gnubber sig op og ned af hinanden . . . :-))).
Henrik List er meget engageret i sin facon; han har virkelig en historie at fortælle, og han gør det gennemført og godt, og hans spændvidde i bogen er bred og går helt op til vore dage, hvor Obamas valgkamp ej heller bliver forbigået med en kommentar af en djærvet amerikaner.
Er der noget, vi ikke kan, så er det at gengive sproget i bogen. Den kunst tilhører Henrik List. Og det kunstværk boltrer han sig godt i.