Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Sandets Sprog af Ellen Block

Ellen Block
Sandets Sprog
282 sider
NB Books

En måde at bearbejde sorgen over en elskedes død er jo som bekendt en approach om at leve videre også for afdøde. Den holdning kommer smukt til udtryk i romanen her, hvor hovedpersonen er en kvinde, der har mistet sin mand ved en tragisk ulykke. Hun tager i sorg og afmagt ud til det sted, hvor parret drømte om at være sammen. Det sentimentale budskab er ikke til at tage fejl af, og et ganske godt del-plot, da hovedpersonen, Abigail, bliver vækket op til realiteterne og kommer i noget af en proces, da hun møder stedets lokalbefolkning. Så kan det nok være, alt bliver vendt op og ned.
Temaet er velkendt.  Her er begivenhederne dog foranlediget af virkelige hændelser, hvilket man kan læse bagest i bogen, hvor forfatteren lader sig interviewe af sin hovedperson!!! Jo, jo, handlingen er inspireret af 11. september og lokationen delvist fra en tilsvarende lokation i forfatterens barndom.
Det er lækkert at få processen med, så man virkelig føler, man er med til at skabe en historie sammen med forfatteren og omvendt.
På den tilflugtede ø, Chapel Isle, bliver Abigail opsynsmand i et fyrtårn, og der går ikke længe, før hun kommer under påvirkning af lokalbefolkningens livsstil og særheder. Det er personlig udvikling, så det basker. For en serie mystiske hændelsesforløb og forbrydelser hjemsøger øen, vi får også historien om et genfærd, og så kan det nok være, at gåsehuden rejser sig, og at hele persongalleriet direkte og indirekte åbenbarer, at nu skal der findes en mening med tilværelsen.
Sproget er meget fint sammensat, let tilgængeligt, og vi kan uden slinger i valsen dufte, røre, se, høre og opleve de steder, forfatteren beskriver. Der er god fremdrift i sproget, og man sidder med det gamle mundheld lige på tungen, at der ikke er noget, der er så galt, at det ikke er godt for noget.
Denne hersens proces ville hovedpersonen ikke have gennemgået på det tidspunkt i livet, hvis ikke hun var blevet overgået af den tragiske ulykke.