Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Sanctus af Simon Toyne


Simon Toyne
Sanctus
450 sider
Jentas

En hæsblæsende thriller fyldt med det, man i dag ville kalde konspiratooner, fyldt med sagn, symbolikker, overnaturlighed, kutteklædte fanatikere, drab, tortur og sakramenter. Jentas er specialister i at udgive disse bøger, der slæber uhygge med sig gennem århundreder og menneskeslægte og gennem den kristne tro, mosebøgerne, hvor tortur og uddrivelse, smerte og klemmeskruer i fysisk såvel som åndelig forstand er det, der skal drive læseren gennem bogen. Og vi må erkende, at det her er en af de meget spændende bøger, som er fyldt med katedraler, fordybninger, klipper, synder, skriftemål - og sågar kontrasten til nutidens lufthavne, moderne printere, lighuse og lommecomputere. Netop at kontrasterne mellem fortidige fornedrelser og nutidige tilblivelser er så skarpe, det giver ånderum, det giver bredde, det giver en forståelse af verden og den cyklus, kloden er skabt i.

En mand styrter i døden fra en historisk, tyrkisk ruin. Her er ikke tale om et traditionelt selvmord men en rituel handling. En handling der ser ud til at kunne underminere hele den kristne tro. Den amerikanske journalist Liv Adamsen beslutter sig for at opklare, hvad der egentlig skete, men så er det, at ukendte kræfter på alle måder forsøger at hindre hende i det. - Og så ruller den enorme historie frem.

Med en sans for sprog, syntaks, plots og handling har debutanten Simon Toyne begået et lille mesterværk, der holder en årvågen og vågen og skarp og nervepirrende levende gennem stort set hvert kapitel, som aldrig taber pusten.