Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Sagens Natur af Peter Haugstrup


Peter Haugstrup
Sagens Natur
221 sider
Mrs. Robinson

Morten er en grævlinge-advokat, der ikke slipper, før det knaser. Det hårdføre killer-instinkt, der har bragt ham professionelle succeser, er grundlagt i en barndom, traumutatiseret af først en pervers og psykopatisk far og dernæst ydmygelser på en kostskole, hvis klør han ej heller slipper ud af som voksen, idet han stadig dyrker omgang med slænget fra dengang, hvor det gjaldt om at være seje og grove; - det var jo sådan man viste, at man duede til noget.
Idag lever han i overhalingsbanen med many money, et nice sted at bo og en chick babe, som man siger.
Men hvem er man, og hvem er Morten, når man kradser i overfladen, og ikke bare det, hvad hvis man mister alt på overfladen, det er ligner identiteten, men som bare et et skalkeskjul for det virkelige jeg.
Bogen er lagt op som en psykologisk roman om det selvoptagne liv og dets deroute. Den lever op til det i et vist omfang. Der er dog for få dialoger til at visualisere derouten og mere ord til at berette om, hvordan en mand får det, hvis han mister grebet om sig selv.

Det interessante ved bogen er emnet og den lidt naive og dermed ganske naturlige fremstilling af, at vi ofte har noget med i lasten, der får os til at forsøge at glemme fortiden, men at den alligevel indhenter en på et tidspunkt, og så giver det kapow, og så bliver man nødt til at stå til regnskab for fuld udblæsning.

Der er for meget i bogen, der bliver understreget dobbelt af forfatteren,  hvor det kan synes unødvendigt, og der er for lidt tyngde i sproget til, at romanen bliver rigtig slagfærdig. Men som sagt er emnet interessant, og det giver en til tænkeren at læse romanen.