Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Sådan støtter du dit barns udvikling
af Helen Lyng Hansen

Helen Lyng Hansen
Sådan støtter du dit barns udvikling
260 sider
Gads Forlag

En klog og empatisk bog om de første tre år af barnets levetid, hvordan man som forældre kan se nogle sammenhænge i et barns opvækst, og hvordan man kan give det nogle gode løft med på vejen.
Mange af rådene og overvejelserne i bogen er noget, som sunde forældre pr. refleksion må formodes at ville ty til, f.eks. at gå med barnet over til andre legekammerater, hvis det er genert efter først at have givet følelsen ok, prøv at opmuntre hende frem for at skælde hende ud, smil til verden, så smiler den igen, tag dig god tid til at pludre med dit barn og smile til det, tag en masse billeder, uenighed blandt forældre er ok, det lærer barnet noget af.


Mange af udsagnene kan synes i bedste fald gentagelser og overflødige, men man bør se på kontektsten i bogen og læse den fra ende til anden, for der synes at være en mening med, at vi skal have at vide, at lyde kan forskrække (sig til barnet når du tænder støvsugeren), at børn kan skifte fra gråd til grin på få sekunder,  og andre almindeligheder.


Det er nemlig rigtigt rart i en bog af en sundhedsplejerske at få bekræftet almindeligheder, og der er fine gennemgange af barnets udvikling, hvad de kan hvornår, og det kan være rart nok at have ved hånden, selv om den slags naturligvis også kan være med til at skabe en eller anden form for pres hos læseren. Hvis barnet nu f.eks. ikke er god til at finde på idéer, ikke kender navne og roller i familien begynder at vise forståelse for humor, som der står, at børn kan som 24 måneder gammel, hvad gør man så? Er man så som forældre fallit? Her er bogen et velment inspirationsoplæg, for Helen Lyng Hansens erfaringer må antages at være baseret på gennemsnittet af de møder, hun har haft med børn. Og er ens egne børn ikke med på udviklingstrinnet, kan man vel tage en snak med nogle af de nærmeste i familien, om forsinkelse i udviklingen er arvelig, med lægen der måske vil sige skit pyt hvis barnet ellers er sundt og rask, eller med gode veninder.


Også mere kendte og kompetente mennesker har bidraget med deres erfaring; det gælder f.eks. psykologen Camilla Holst, der mener, man de første måneder ikke skal lytte til nogen, at man skal sige højt ind imellem, hvad der er svært og ellers lytte til sin intuition. Børnelæge Anebeth Rosenvinge giver også sit eget helt personlige bidrag til bogen, der for enhver nybagt forældre er god at have stiftet bekendtskab med og måske endda at have stående i reolen.