Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Rød Sne af Jan de Leeuw

 

Jan de Leeuw
Rød Sne
328 sider
Turbine

Jarler, konger, trælle, vikinger, får, kør, marker og urtid får en på godagen under den sene vinterlæsnings skær på vej mod det blide forår. Lidt symbolsk kan man sige hvis man vælger at læse bogen på denne årstid. Historien er super, omend bogen er lidt hastigt sammenskruet, og mod enden bliver man en smule uforløst, fordi spændingen ikke helt holdes oppe i det niveau, en historie som denne vitterligt kræver, og så kunne romanen til gengæld  egentlig godt være dobbelt så lang. Men en god underholdning, det er det.
Hallgerd bor højt mod nord i ulvens og sneens rige. Blandt mænd der kæmper om magten i et uvejsomt, barsk og ugæstfrit land.
En nat slår skæbnen til, og hun bliver tvunget til at forlade alt, hvad hun holder af. Asmund, hendes fars fjende, efterlader hende alene, uden fremtid, og fra nu af gælder det blot hævn, hævn, hævn.
Sagnet drager, kampen mod naturen og fremelskede urinstinkter og de naturlige kræfter, mennesket besidder, og selv om bogen foregår så mange år tilbage, trækker den ubevidste spor ned til vore dages ønsker i diverse samfund om slægtsfejder og blodhævn. Forfatteren har en god forståelse for den del af livet, og man tilgiver, at bogen ikke altid er lige struktureret. For budskabet kommer fint frem, nemlig at menneskets inderste væsen og metoderne og kampen for overlevelse, når lejlighed byder sig, knæsætter et snormt surviverinstinkt.