Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Rastløs af Wiliam Boyd

Wiliam Boyd
Rastløs
336 sider
Hr. Ferdinand

En spionroman i særklasse. Sproget er smukt bearbejdet, dialilogerne levende, autentiske og glimrende, og lokaliteterne er gennemresearchede og beskrevet, som var man selv på stedet.
Ruth lever et stille liv som enlig mor og underviser, En dag får hun at vide, at moderen var spion under 2. Verdenskrig. Én gang spion, altid spion, og moderen føler, at hun bliver nødt til at udføre en sidste misson. Uheldigvis, kan man mene, inkluderer den nye mission datteren Ruth.

Så er et alternativt familiedrama igang.


En fin detalje, der sætter skub i romanen, og hvor følelser og fornuft bliver blandet sammen, uanset om man som læser står på sidelinjen uden at have været vidne til familiehemmeligheder, eller om dramaerne har stået i kø inden for de fire vægge.

Vi kommer til Manhattan, London Tyskland, mens også Wien, København og Berlin er nævnt i sidebemærkninger. Ligesom vi også oplever breve skrevet i Belgien. En global spionroman, hvor plottet er udmærket og egentlig rigtig godt udtænkt, men hvor det bærende i bogen er det fremadstræbende, den globale verden, og levende mennesker, der gør det bedste, de har lært - og gerne går til kanten.
En fin bog med flotte detaljer. Anbefales til også andre end yndere af spiongenren. Så gode er detaljer og finurligheder i sprogbruget, at er man til detaljer i gloser og gradbøjninger, så er der guf at hente.