Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Porto Francos Vægter af Ann Rosman

Ann Rosman
Porto Francos Vægter
369 sider
Forlaget Punktum

Spændende og nærværende tredie bind om politikvinden Karin Adler.

En ung kvinde stiger i land i Marstrand Havn en septemberdag i 1793. Hendes hår er klippet kort under huen, hendes bryster er snøret ind og bukserne hænger løst på hendes ranglede krop. Rundt omkring vrimler det med mennesker; sømænd på skibene, købmænd, og kriminelle der har fået amnesti i frihavnen. Hendes eneste håb er, at kunne gå for at være en mand, få et arbejde og et sted at bo - hun ikke bliver sendt tilbage.

220 år senere bliver der gjort et grufuldt fund på Kløverøen. En kvinde og et spædbarn findes døde i den gamle mose og kriminalinspektør Karin Adler bliver sat på sagen. Men at identificere de to døde viser sig at være lettere sagt end gjort. Det eneste man kan sige med sikkerhed er, at de har ligget i mosen længe. Meget længe.

Trådene fører Karin langt tilbage i Marstrands historie, og langsomt men sikkert trævles en usandsynlig historie op.
Det er oplægget, og vi bliver ikke snydt for en god, dansk krimi med sans for detaljer, sprognuancer og finesser. Bogen er skrevet i den brede, episke stil, som krimier er skrevet gennem årtier, ingen flashes, ingen splithandlinger, men bid for bid går vi igennem og får serveret en god historie fra en egn af Danmark, vi alle har hørt om men de færreste set. Med en perlerække af beskrivelser og navne og omhyggeligt iscenesatte detaljer fra tidligere årtier og århundreders liv og virke blandt ø og godtfolk.
God bog til et par afteners underholdning i det mørke efterår.