Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Pengemuren af Keld Broksø


Keld Broksø
Pengemuren
436 sider
Skriveforlaget

Olieeksperten Harry Lowell skal lige til at pensioneres, men så bliver den plan for hans liv forpurret, da attentat og mord kickstarter en sidste, professionel mission. Harry og hans nærmeste bliver fanget i et spil om oliemiliarder på tværs af Europa til Kaukasus, som konkurrerer med Rusland i leveringen af olie.
Så ved vi nok, hvor vi er, i en slipstrøm af enorme kapitalinteresser, storpolitik, magt og koncernskriveborde.
Tidligere i sin karriere har Harry været forhandler for de norske olieinteresser, og han har også været på job i udviklingen af olieindustrien omkring det kaspiske hav, - hvor den organiserede kriminalitet flyder lige så let tykt som olie og indbringer tilsvarende med summer.
En helikopter eksploderer, og så er det altså, at Harry som en anden agent må på sagen.

Keld Broksø skriver meget levende og engageret, og hans thriller lægger godt op til delplots og klimaks igennem en fornuftig håndtering af spænding, dialoger og beskrivelser. Som en ægte thriller antydes det i begyndelsen af bogen, at vi venter os det helt store spændingsmomentum i bogens sidste halvdel, og det slår skam heller ikke fejl. Som mange andre i genren står vi lidt i stampe sådan cirka midt i det hele, men på en eller anden finurlig måde gør det ingenting, for det er jo ofte netop den del af virkeligheden, der er knap så kendt hos offentligheden og ditto flatterende for opdagere selv -, at ting står lidt stille, at man træder lidt vande -, og så er vi igen med, og der kommer fuld knald på.


En håndfuld plusser for den virkelighedstro beskrivelse af lande, byer, steder og bevægelser både i sprog og i figurernes transportsekvenser, og også plus for, at den er super bygget op med flere afsnit på hver side, så man kan holde pauser undervejs og alligevel læse godt igennem uden at blive træt i øjnene -, når man nu vil have mere og mere. For det vil man, når aktionstrømmen for alvor slippes løs fra, skal vi sige, i hvert fald sidste trediedel af bogen.

En fin thriller.