Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Sunset Park af Paul Auster

 

Paul Auster
Sunset Park
281 sider
Forlaget Per Kofoed

Man skal følge godt med og have tungen lige i munden i denne fængende og varme beskrivelse af et menneske i opløsning, der projicerer sin ulykke, forladthed og ensomhed ud på det arbejde, der optager ham: forladte, kasserede og mistede ting i huse, der af deres familier er blevet forladt i nattens mulm og mørke.
Er man koncentreret og afser en dyb eftermiddag til formålet, får man da også en god læseoplevelse, der kan sætte ens egen psykologi i relief.
Smerten ved livet, den dystre blues i the aloneness, den befriende accept af, at man ER alene, og at tingene bare skjules på forskellig vis og mere eller mindre for det enkelte individ, alt det er gennemgående temaer i en gennemført kvalitetsroman.
Austers roman er en broget blanding af brud, længsel efter kærlighed, humoristisk livsopretholdelse og almindelig filosoferen over eksistensen. Serveret med alenlange og koncentrationsæggende sætninger, der kombineret med beskrivelser af sindets tilstand giver Sunset Park det stød af ægthed og liv, som gør den til nøjagtigt et godt read. Tanker og filosoferen ER lange, og giver man sig først i kast med at approache, opleve og formidle verden på den måde, så er der ikke rigtig nogen vej tilbage.
Auster er god til at beskrive de beskidte og forbudte og fordømte tanker, der nu og da stiger op fra dybet af menneskesindet til mere eller mindre godkendelse, forargelse og fornægtelse fra de berørte individer. Det bliver aldrig svælgende eller teatralsk, mere et bud på folks mind og tankesæt, og så er vi videre til noget andet. Der er således tempo over romanen, selv om den bestemt er tankevækkende og dyb nok.
Et rigtig godt bud på en søndag eftermiddags-roman.