Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Palle Sørensen - Politimorder af Frank Bøgh

 

 

 

Frank Bøgh
Palle Sørensen - Politimorder
192 sider
Peoples Press


For vi, der dengang ivrigt fulgte med i tressernes brændpunkter, Kennedy-mordene, Månelandinger, Vietnamkrige og charterferier, Valby Gasværks eksplosioner mv. var det noget chokerende, at det kunne lade sig gøre på de hjemlige breddegrader at skyde fire politibetjente.
Palle Sørensens sag har gennem årene fyldt adskillige politifolks skriveborde og menigmands undren over, hvordan det kunne gå til, at panik blev til beregnethed og koldt blod, og at Palle blev politimorder. Var det ubevidst hævn over faderen, der selv var politimand i en årrække, og som måske ikke havde været for Palle, hvad han ønskede. Eller var det simpel afstumpethed.
Denne bog giver os mange gode svar. Den er letlæst og giver os en minituøs beskrivelse af, hvordan den småkriminelle og gustne Palle fra Amager med sin bonkammerat i en Simca panikker totalt, mister besindelsen og i en rus og afsindig panik handler og skyder - klart for at dræbe. Så over barndommens Palle og til nutidens, hvor han i en pensionistlejlighed får sin tilværelse til at køre. Det er lykkedes Frank Bøgh at få Palle Sørensen til at fortælle, så vi får billedet af en helt normal person, der bare har gjort noget utilgiveligt, og som må bære på den smerte i resten af sine dage. Smerten synes dog gennem interviewesene at være så stærk, at Palle bliver nødt til at fortrænge den ved at kunne berette distanceret om såvel hændelserne dengang i tresserne som dagliglivet idag.
Man kunne tro, at en bog om en så omstridt person er teatralsk og ikke-givende. Det er ikke tilfældet. Samtidig med den engagerede journalistik og tætte beskrivelse af mennesket Palle Sørensen, ser vi også, hvordan man kan blive fanget i et politisk spil og i et retssystem, som ikke alle finder lige retfærdigt.
Spændende læsning