Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

På den gale side af Jannie Solas

 

Jannie Solas
På den gale side
246 sider
Forlaget Underskoven

Der er mange kloge, overskudsagtige betragtninger og måder at se på sig selv, sine relationer og andre på, som kan bruges i en global verden, der ofte kan synes fjern og uoverskuelig.
Det, du holder af ved dem, du kender, er noget, du også har, men hvis du idealiserer det hos dem, ser du det formentlig ikke i dig selv.
En velkendt psykoligisk grundformel om projektion men af Jannie Solas forfattet på en måde, der ikke står alene, men er bragt ind i en dialog, en kontekst, så det virker ganske naturligt at integrere budskabet hos sig selv.
På disse måder hænger vi sammen med alle, vi kender.
Enkelt og smukt sagt.
Udover at finde vigtige og væsentlige og meget forståelige budskaber i bogen finder vi også et smukt, harmonisk og velkomponeret sprog, der træder ud af siderne til os og får os med egentlig ikke blot som læsere men som deltagere i en verden fyldt med uro, rastløshed og længsel.
Hvad er snart rimeligt, hvornår har man lov at være sig selv, hvordan KAN man være sig selv.
Bogen har spirituelle tilsnit og når grundigt rundt i hjørnerne af det mulige indenfor det umuliges rammer - eller også er det omvendt, med andre ord, hvad er rigtigt i en verden, der kan være hård mod normale mennesker og også de unormale, eller også er det omvendt.
Forvirret. Det skal du ikke være. På den gale side har styr på begreberne.

Nedenstående omtale af bogen fra forlaget selv kan lyde mere avanceret, end det egentligt er at leve det dejlige liv. Romanens oplæg komplicerer af en eller anden grund tingene lidt. Men det er en letlæst roman, hvor de ting, man skal reflektere over, går lige ind og rusker op i vordens anskuelser af livets essens og vore relationer.

Natasha lever et stillestående liv med kulde og kynisme som bedstevenner, men så begynder mareridtene, hvor hun flås itu. De akkompagneres af en dominerende stemme, og et 60er-hit forfølger hende som en dødstrussel snarere end den kærlighedserklæring, det oprindelig var. En skygge kredser om Natasha og trækker hende ind i en verden, hvor spejle er portaler til en anden dimension, og grænsen mellem virkelighed og mareridt udviskes. Mennesker, hun kender, forsvinder eller knækker omkring hende, som blæses de væk af en større kraft. Er hun en marionetdukke, der ikke kan undslippe forestillingen? Hvem trækker i trådene? Er der noget tilbage af hende, når tæppet falder? Romanen På den gale side er den første i historien om Natasha. Temaet kredser om jagten på identitet i en forvirrende verden, der mere end villigt leder i den gale retning.