Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Overtalelse af Jane Austen

Jane Austen
Overtalelse
234 sider
Bechs Forlag

Vi får en lektion i, hvad det betyder for liv og hjerte at være til falds for andres meninger og normer uden mulighed og evne til at have oparbejdet et stærkt hjerte, der kan modstå andres snævertsynethed.
Overtalelse er den sidste roman, som Jane Austen fuldførte. Handlingen:

Da Anne Elliot var 19 år, lod hun sig af økonomiske årsager overtale til at bryde sin ellers lykkelige forlovelse med den charmerende, men ubemidlede søofficer Frederick Wentworth. Da tilfældighe-derne bringer dem sammen otte år senere, er de begge stadig ugift, og Wentworth er blevet velha-vende. Han har dog ikke tilgivet Anne, at hun i sin tid lod sig overtale til at afvise ham, og han be-handler hende med kulde og ligegyldighed. Anne, der for længst har indset, at hun burde have fulgt sit hjerte og ikke ladet sig påvirke af andres overtalelse, ser resigneret og bedrøvet til, mens Went-worth gør kur til naboernes døtre. Men samtidig får hun selv en ny beundrer, og et uheld på en spadseretur vender op og ned på tingene. Annes venner og familie prøver stadig at få indflydelse på hendes beslutninger, men den modne Anne forlader sig nu på sin egen dømmekraft; denne gang vil hun ikke bukke under for overtalelse. - En meget fin og vittig og rørende historie om en ung pige, der engang lod sig kue til at sige nej til sin elskede, fordi han var fattig og nu møder ham igen, da han er blevet rig.

Jane Austen er evigaktuel med sin indsigtsfyldte måde at se gennem folks hjerter og smerte på. Der er grund til at rose forlaget for disse udgivelser, som har en genklang af cyklus og generationers længsel og forpinthed i sig. En klassiker i sin genre.