Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Nattens stemmer af Nina Belling

 

 

 

Nina Belling
Nattens stemmer
294 sider
Mellemgaard
 

 

 

 

 

Agnete kommer fra Polen og har giftet sig med Anders, der bor på en gård ude på landet. Agnete skjuler noget, og som årene går, vokser tavsheden mellem Anders og Agnete. En dag beslutter hun sig for at søge arbejde som nattevagt på et krisecenter i storbyen. Nattevagterne bliver anderledes, end hun har forestillet sig, for i de lange nætter er det svært at holde fortiden ude, og stemmer fra dengang blander sig med beboernes fortællinger. Snart knytter hun sig til en forsømt pige og får derigennem kontakt til pigens far. Forholdet til pigen og hendes far bringer Agnete ud i uoverskuelige situationer. Til sidst er hun dér, hvor hun er tæt på at miste sit arbejde, sit ægteskab - og måske sig selv. Agnete bevæger sig ud på dybt vand. Spørgsmålet er, om hun på den måde komme længere væk fra sig selv eller tværtimod tættere på.

Nattens stemmer er en fortælling om en kvinde, som forsøger at udligne noget, som engang er sket, og som ikke kan gøres om. Den handler om et personligt engagement, som kommer til at overskygge alt andet. Om forfatteren:

Mellemgaard udgiver ofte bøger fra forfattere, der er optaget af at berette - ofte i forklædning - om ting fra deres eget liv. Den slags kan give os en del. Det kan give os linket til, at vores egen livshistorie og vort arbejde og vor opvækst og følgerne heraf kan være interessante for vores omverden. Det kan så også give bagslag i form af, at der ikke altid tænkes nok ind i figurer og deres udvikling, fordi man jo bare kan hente stoffet fra eget liv, hvis det kniber.

Nina Belling formår at bringe sit miljø og sin erfaring ud til læserne på et plan, der er spændende nok. Miljøet er begrænset, hvilket vist også er meningen. Det symboliserer på finurlig vis det begænsede udsyn, en kvinde har, når man fra Polen bliver gift med en landmand via nettet. Temaet er godt, idet det handler om en kvindes ubevidste længsel efter udbrud og efterspørgsel på et godt liv. Først skal der dog gøres op med nogle ting fra fortiden. Det har mange forsøgt at beskrive gennem tidens løb i diverse romaner. Nina Belling gør det godt og levende og giver os endnu en nuance i, hvordan man bliver nødt til at rode med sig selv, før man kan blive fri af det, der tynger.