Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Morfar - fortæl nu af Elma van Vliet

Elma van Vliet
Morfar  - fortæl nu
128 sider
Gads Forlag

Man kommer igennem noget af en følelsesmæssigt rutchetur, når man skal skrive noget, der ligner dagbladsnotater i denne bog. Gads Forlag har fundet på at udgive et tvillingeværk - Morfar fortæl nu - Mormor fortæl nu, som for tid og eftertid og i særdeleshed overfor barnebarnet skal gengive et væld af personlige oplysninger, som kan sammenstykke historien om en slægtning.
Ideen er som sådan udmærket, men fuldtræfferen i projektet er, at mens man løber hen over spørgsmålene, som skal udfyldes til barnebarnet, kommer man igennem hele sit liv en gang til. Til gamle skolekærester, venner, hvordan det var at blive far, den sidste skoledag, det, man var god til, hvilke bøger man læste osv. osv. Vi er dybt inde at røre ved den menneskelige psyke på eksistentielt niveau, og udfylder man bogen godt og grundigt, kommer man på en dyb og mindeværdig rejse tilbage i tiden, som vil kunne komme til glæde både for fjerne slægtninge og meget nære venner.
Havde du en julekalender? Var der julekalender i fjernsynet? Hvad var dit første job? Var der særlige job for mænd og kvinder dengang? Hvad er det vigtigste, du har opnået i dit liv? Er dine drømme gået i opfyldelse? Har du altid vidst, du gerne ville lave? Fortæl om den dag, jeg blev født. Hvad lavede du, når du havde fri? Gik du til noget?
En fantastisk måde at nå ind i sit eget sind på og måske ligefrem kunne se en sammenhæng i sit eget liv - udover at kunne glæde de, der er tiltænkt bogen.
Bravo. Yderst velgennemtænkte spørgsmål. Ledsaget af nostalgiske billeder og tegninger fra fjerne årtier.