Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Montgomey - Danmarks befrier af Jørgen Sevaldsen

 

Jørgen Sevaldsen
Montgomery - Danmarks befrier
286 sider
Lindhardt og Ringhof

Det er altid yderst spændende at læse om de personligheder, der har været med til at forme Danmark. Om Montgomey var med til at formål det Danmark, vi har idag, det må ses i den kontekst, at han modtag tyskernes betingelsesløse kapitulation, og at eftertiden altid vil huske ham som det menneske, der blev hyldet på Rådhuspladsen ud over enhver grænse.
Den nye bog om Montgomey, et genoptryk af udgaven fra 2007, er fantastisk spændende og vidner om, at historiske eftermæler stadig kan skrives med bid og nerve i, så selv udenforstående bliver inddraget i historien om genoprettelsen af et kongedømme og et demokrati, vi nser for stabilt i den vestlige verden.
Bogen omhandler naturligt nok en lang, lang række af de bedrifter og krigshandlinger, der gjorde Montgomey til en velset legende, men vi kommer også ind på de mørke sider, der fra venner og med-generalers side anså for uforsonlige og dermed gjorde ham til en mand, der var plaget af selvskabt ensomhed og afsondethed.
Bogen er enormt velskrevet, og sten for sten, ord for ord, bid for bid, er vi med, når f.eks. Montgomey spøger med journalisterne ved overgivelsesceremonien i mai 1945, og hvordan han kommer til at tage fejl af datoerne og skriver den 4. maj i stedet for den 5. maj.
Og hvordan Montgomery ved senere lejligheder og besøg på Sjælland i Københavns Lufthavn bliver vidne til slagsmål mellem politi og fotografer og udtrykker håb om, at fotograferne må vinde. Endelig får Montgomey også præsenteret kunsten at lave gule ærter i Sanholmlejren i halvtredserne.
Detaljeret bog og meget, meget underholdende.