Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Modstanden af Henning N. Larsen

Henning N. Larsen
Modstanden
360 sider
Nyt Nordisk Forlag

En flot bog. Et meget fint værk om de danske modstandsfolk med fokus på de sidste år af krigen 1944-1945. Den giver en oplevelse af, og mening og dybder, at læse, at der var andre mennesker, der bogstaveligt satte livet på spil for en sag, de troede på, og som var mere end en hobby eller et adrenalinkick. Her var virkelig nogle, som ville gøre op med den store uretfærdighed det er, at fremmede magter og altså udefrakommende autoriteter, vil bestemme over ens liv.

Det lyder banalt. Men ved at læse de forskellige modstandsfolk i detaljen, bliver man inspireret til at kunne sige fra overfor selv de små bitte uretfærdigheder, man må opleve i sin hverdag, og som kan føre til enorme krige og magtkampe, hvis ikke de bliver tage i opløbet.

Der er kælet for detaljen i alle Henning Larsens kapitler. Ægte krigshistorikere vil kunne diskutere fokus i bogen. Men som generel læser vil man kunne lade sig inspirere af, at man har forfædre, der satte livet til for andres - heriblandt deres efterkommeres - skyld.