Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Mit bedste karriereråd
af Marie Holkenfeldt Behrendt

Marie Holkenfeldt Behrendt
Mit bedste karriereråd
234 sider
Gads Forlag

Det er sjældent, der udkommer en bog i buisness-genren, som umiddelbart og uden at ændre ved sproget kan overføres direkte til andre dele af livet; parforholdet, vennerne, interesserne, børnene. Men sådan er det altså med denne bog, og det gør den ekstra spændende. Vi er meget vant til, at der udkommer bunkevis af litteratur inden for karriere, ledelse, lobbyisme, budgetoverskridelser og det modsatte. Tørt og sagligt, og ofte kan det bruges kun denne ene gang. Nu er der så kommet en bog, der er et must for enhver virksomhedsleder og tillige enhver iværksætter, der gerne vil vide, hvordan man får succes. Og, kan vi fristes til at sige, mange mennesker, der gerne vil have succes og glæde i livet i det hele taget. For bogen har altså som utvetydig bigevinst en lang række lommefilosofiske råd fra nogle af de mennesker, der har overblikket, visionerne og ved, hvad der skal til for at vælte en verden og rejse den igen.

Følg din mavefornemmelse, umuligt at være kollega (som chef) med en ven, vær ikke en job-zppaer, bliv i spinaten, fyr folk ordentligt, chefer skal være som forældre, lær af dine fejl, hav råd til at gå, vær brobygger, vær modtagelig og målrettet.

Hver en sætning, hver en linje og hver en opsskrift kan direkte oversættes til noget universelt, og det er næsten genialt. For det er ensbetydende med, at de mange ledere viser, at de er en del af et holistisk system, og at de råd, de videregiver, er udkrystalliseret af en personlighed, der KAN mere end det, de måske har tid og overskud til til hverdag og i hvert fald meget mere, end de fortæller om i bogen her, altså en viden om livet, de bærer med sig rundt.

Blandt karrieremenneskerne er Jørgen Bodum. Ditlev Engel. Peter Langdal, Elisabeth Sandager, Merete Eldrup, Lars Larsen og mange, mange flere. Alt ialt 85 mennesker der kommer med mere end 250 tips og staldfiduser til, hvordan de selv har nået toppen. Bogen når stort set hele spektret rundt inden for virksomhedskultur -, fra kolleger, chefer, konkurrenter, til de svære beslutninger og hemmeligheden bag topmotiverede medarbejdere.

I et enkelt, klart, meget forståeligt og anvendeligt sprog fortæller de mange erhvervsfolk, hvorfor man skal gøre som Robert de Niro, hvordan man skal være tro mod værdierne, hvordan man ikke skal fedte for meget med tingene, men bare slå til, og at man skal løbe en risiko.

Har man læst den her bog, og har man nogle gode og dygtige medarbejdere til det praktiske, så ser det egentlig ganske let ud at styre sin egen lille biks mod succes. Det sidste behøver naturligvis ikke at være enkelt. Men det er i hvert fald enkelt at læse bogen her, og så er man noget bedre udrustet. For det er ikke bare karriereråd; det er ægte livsfilosofi.