Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Master Fatman af David Pepe Birch

David Pepe Birch
Master Fatman
240 sider
Lindhardt og Ringhof

Man får et godt, bredt, nuanceret og muligvis komplet billede af Master Fatman ved at læse bogen her. Det sidste er jo ganske vist aldrig til helt at vide. Men vi føler os i hvert fald godt underholdt, ligesom når mesteren selv giver den på dansegulvet eller som arrangør af koncerter.
Man skal nogle gange ville det at sætte sig ind i en anden verden, ja nærmest, som bogen antyder på forsiden, stå lidt på hovedet for at forstå, hvilket univers andre mennesker kan være optaget af. Og at det fungerer for vedkommende, og det ser ud til at fungere lige så godt for dem, som andre verdener for andre.

Master Fatman har prøvet lidt af hvert, lige fra at være kult med Det kosmiske Parti, til stjernedanser i TVs bedste sendetid og til opfordringer om at lade alting køre for halv kraft i kærlighedens navn og i det håb, om at vi alle bliver bedre til at sanse og leve i fred.
Vi får i bogen også historien om, hvad Master Fatman er optaget og fascineret af, det ekstravagante, hvorfor det ikke kan undre nogen, at han giver et ordentligt hip til såvel Libarace samt Elvis Presley og sågar dennes manager, The Colonel, sådan en vil Mesteren også have, og det får han så.
Vi får også at vide, at Master Fatman altid har kunnet det der med kvinder, og også at han græd, dengang hans daværende kone, som iøvrigt stadig den dag idag, syr hans tøj, valgte at forlade ham til fordel for en anden. Følsom fyr, Bøv, og det er da også kært, at Master Fatman ømt har været med Gitte Hænning i bad uden at lægge op til noget, og at han kan finde på at besvime, når han er ked af det.

Sjove episoder og interessante kommentarer blander sig med masser af faktuelle oplysninger fra et liv, som mange af os aldrig kommer i nærheden af, når det gælder om den eftertrykkelige en på opleveren, der har været Master Fatman - alias Morten Lindberg - til livs. Og det er et af bogens store omdrejningspunkter . . . . , at livet handler om at nogen får rigtig meget anderledes og, sådan ser det ud, rigtigt spændende og kreativt ud af det. Også når det gælder at komme på kant med en halv befolkning, da Ekstra Bladet mente at have en god historie i mesterens indsamling til tvivlsomme børnehjem i Brasilien.

Bogen er en god historie om et menneske, der tænker krølllet -, men som gør det, så vi alligevel alle kan forstå, hvordan han gør det - og hvorfor.