Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Marie Krøyer - Der skal mod til at have talent
af Mette Bøgh Jensen

 

Mette Bøgh Jensen
Marie Krøyer - Der skal mod til at have talent
106 sider
Skagens Museum

 

Vi har alle en Marie Krøyer i os. En pige med ben i næsen, men som ikke rigtigt tror på sine egne evner til at bryde igennem til andre med sin kreativitet. En såret sjæl, en bange følger, som på sin stille måde kæmpede for, hvad hun ville, og som endte som ikon og forbillede for mange generationer af kvinder, der ønskede at uddanne sig, omend ikke alle, så til det, de ville vie deres indre til.
Det handler denne dejlige, lille bog om.
Vi får hele historien fra uopvæksten i København, undervisningen af franskmanden Gustave Courtois i Paris i slutningen af 1800-tallet, over brylluppet med P.S.Krøjer på dennes fødselsdag, over bryllups- og studierejsen til Italien, over Maries interesse for indretning og design og til forfatterens opgør med eftertidens ofte fordømmende holdning til Marie, der er blevet kaldt både kølig og manipulerende.
Alt det væsentlige er med i bogen, naturligvis kogt ned i overskelig museums-venlig form ledsaget af en række pragtbilleder af de store kunstneres værker samt af parret P.S. og Marie Krøyers dagligdage.
En bog fyldt med kreative årer og perfekt og kunstnerisk sat op.