Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Manual for Mænd af Jakob Vølver

Jakob Vølver
Manual for Mænd
168 sider
Gads forlag

Det er en ganske betydende selvhjælpsbog, der nu udkommer til glæde og begejstring for mænd, der synes at skulle have et spark fremad i livet, som synes at gruble for meget over, hvorfor de er dem, de nu er, eller som bare ønsker at granske lidt mere i sig selv.
Det kunne synes som om, at mange af rådene er letkøbte og skrevet for at more forfatteren selv og hans omgangskreds. Denne anmelder skal erkende, at sjældent har han grint så meget af sig selv og samtidig følt sig voldsomt inspireret af en selvhjælpsbog -, ganske enkelt fordi bogen er skrevet i tidens ånd, en aldeles brugbar stil, en slags Mænd for Dummies, og samtidig er det en bog med dyb, psykologisk indsigt. Muligvis fra studier, muligvis autodidakt, vi ved det ikke. Men spørg Sten Hegeler, og han ville sikkert glædes over bogen.
Der iøvrigt anbefales at holde langt, langt væk fra kvinderne; de skulle jo nødig vide, hvor vi har vore tricks fra.


Jakob Vølvers nye værk er dog langt mere end tricks; den forsøger at lære mænd den rigtige kode til at blive mænd gennem learning by doing, med humor og varme, og han berører en mængde af de meget morsomme situationer, man kan komme i som mand og giver den mest enkle, frække og fuldstændigt overrumplende løsning på, hvordan man kommer videre, ud af den, til evig tid husker hvordan man gjorde, og så bare videre.
F.eks. bringer Jokob os til at indse, hvor megen ret vi har i, at sengeredning er spild af tid, fordi madrassen bedre kan ånde ved en uredt seng, og husstøvmiderne har ringere vilkår, og hvorfor i alverden skal man tvinges med i seng, når hun alligevel ikke er til noget af det frække.

Rart at have i baghovedet, rart med konkrete eksempler til at stive psyken af med også i alle mulige andre sammenhænge.

Det gælder om viden, om at have svar på rede hånd, og at finde ud af, at kvinden ofte benytter sig af omvendt psykologi og spiller på mandens forsøg på ridderlighed - i forsøget på at få sin vilje. Når man har en vis viden og en forståelse for, hvad der objektivt ser beskrevet med elegance og humor som i Vølvers pen, så ER man allerede one-op, for så skal der simpelthen mere til at få en ned med nakken i et parforhold - og evnen til at få mere succes.

Parforhold er ikke det eneste emne, Manual for Mænd tager under behandling.

Den beskriver masser af emner i mænds daglige liv med humor, frigjorthed og oplagthed alt om f.eks. at vise almen dannethed uden at vide en brik, at kunne få folk til at lide en. Smil selv om du er fuld af foragt. Ved at tænke på duften af en bil eller en ny kæreste. Herved benytter Vølver sig af en klassiker inden for psykologien. Og afslører sig derved som en søsætter af populær-psykologi, der virkelig kan bruges i marken. Med nogle få sætninger sætter han os i stand til at praktisere, hvad man ellers skal læse sig til i en stak teoretiske selvhjælpsbøger, ganske enkelt fordi han sætter det ind i en humoristisk kontekst, der dels sætter os i stand til at se, hvad der foregår, men også giver os evnen til omgående at føle os ovenpå i stort set enhver situation. Godt gået.

Vi får en fin gennemgang af diverse mandetyper, der er overraskende vittigheder i, som umiddelbart er vittigheder og småflabede kommentarer, men som alligevel giver fin mening og et hip til mandens evne til at være mand. - Hvem har f.eks. succes med digte, spørger han på samme tid ironisk og velmenende - , hvordan kommer man ud af en klemme med at fortryde et bryllup på målstregen, hvordan man ved at være autentisk som mand og tør erkende, at man har brug for andres hjælp til hendes motor for at vise sin styrke og  kan score, hvordan man kommer i medierne, hvordan man scorer sine Facebookers-venners password, også med psykoligisk snilde, og sådan er det hele vejen igennem.

Kort sagt: Læs bogen og bliv klogere på dit liv som mand og din fremtid som succesrig. Brillant skrevet. Humorisisk og på kanten. Sådan som mænd nu ofte lever livet.