Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Mærsk - Billeder og historier fra 100 år
af Peter Suppli Benson og Jens Chr. Hansen

Peter Suppli Benson og Jens Chr. Hansen
Mærsk - Billeder og historier fra 100 år
320 sider
Berlingske Media Forlag og Peoples Press

"Gør som de vil hr. Møller, men den, der nøler, har tabt".

 

Et slogan som  Arnold Peter Møller aldrig skulle glemme, da han pludselig blev i tvivl ved underskriften på købsaftalen af det første dampskibsselskab. En skelsættende lektie for A.P. Møller. Og ordene har utvivlsomt siddet i også Mærsk McKinneys ånd, da han byggede det store hovedsæde på Esplanaden i København.
Det er yderst interessant læsning at være vidne til alle de store linjer og højdepunkter i Mærsks liv og levned. Vi får masser af gode billeder, fornemt sat op, ledsaget af gode historier, også de mindre flatterende om dengangg, A.P. Møller sejlede for krigsførende lande - og også om nogle opslidende år omkring det tidspunkt, da kronprinser og arvtagere i koncernen - bl.a. Mærsks daværende svigersøn, Leif Arnesen, stod i kø -, og hvordan det hele så til syvende og sidst løb lettere ud i sindet.
Selv for gigantiske virksomheder går ikke alt som planlagt, og vi får et fremragende indblik i de såvel personlige som rederimæssige kriser, som familen Møller har stået midt i i årene.
Det flotte ved bogen er, at vi ikke skal gennem alenlange historier og optakter, før der sker noget. Hver anden side, sådan cirka, er et billede af en markant begivenhed gennem Møller-dystaniets historie ledsaget af en meget fin tekst, som man næsten hver eneste gang kan lære noget nyt af.
Det er interessant at læse historier om myterne og ikonerne i dansk erhvervsliv. Om hvordan de realiserer sig selv om skaber de ringe i vandet, der får relationerne omkring dem til at lege med og danne sig en tilværelse med afsæt i glæden og nødvendigheden af at være loyal.
Denne bog er unik i sit set-up. Enhver erhvervsleder vil begejstres, enhver læser af biografier vil betragte den som et lille forbillede for fremtidige biografier.

Billederne er fantastiske og meget personlige. Bl.a. ser vi et billede af den gavtyveagtige spilopmager, A.P. Møller, der med en ræv i øjnene og lagt op til narrestreget, kigger sådan bare en smule seriøst i dagens avis. Og knæsætter den dobbeltbundethed og brysked og lune gavtyv, der præger mange af de store virksomheder, der tager stik af situationen i verden og får begge sider med sig på vejen mod tinderne. Den sjove del og den meget alvorlige del.

Forlaget fortæller selv:
 

Mærsk Mc-Kinney Møller var en myte - også mens han levede. Og han  indrammede med sin person næsten et helt århundrede - han blev 98 år.

"Mærsk - billeder og historier fra 100 år" tager læserne med på et fantastisk, billedbåren rejse ind i Mærsk-universet, hvor familien Mc-Kinney Møller og virksomheden A.P. Møller - Mærsk flyder ud i eet, mens verdenshistorien og danmarkshistorien går sin gang i det 20. århundrede.

Billederne fortæller om flid og sparsommelighed men også om festligheder og storhed. Om voldsomme satsninger, om risikotagning aldrig set større i Danmark. Om krigen, patriarken og iværksætteren A.P. Møller og den pligtopfyldende søn og købmand Mærsk Mc-Kinney Møller, der mere end fyldte skoene ud og tog arven og familieforpligtelserne på sig.