Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Mågejægeren af Thomas Aagaard Skovmand

Thomas Aagaard Skovmand
Mågejægeren
200 sider
Byens Forlag

Der er kommet noget rigtig godt ud af, at forfatteren på grænseoverskridende facon delvis har ladet sin bog forfatte via storskærm i Københavns Lufthavn.  Vi mærker forfatterens egen trang til at leve livet og videreformidle det, og han gør det på en meget klar og direkte måde, hvor han får hvirvlet brudstykker af det bevægelige og dynamiske materiale, som et liv består af, op lige foran øjnene på os læsere, der oplever, at vi selv er travle myldrende i en lufthavn af de store.
Man mærker forfatterens evne til at sætte sit eget liv til side og blive en del af menneskehavet, hvor det nu findes, hans evne til at blive afhængig af mylderet, og at han også formår på et relativt antal begrænsede side at gøre vi læsere så afhængige, at romanen er svær at slippe.
Det er på sådanne steder som lufthavne, at drømme udleves, mennesker mødes, liv skildres, sorger gennemleves, ja det konstante mylder af mennesker gør, at en hel verden hele tiden befinder sig på stedet. Og dykker man ned i de enkelte sekvenser og issues i lufthavnen og standser op og hvirvler videre, så får man i sidste ende mere indblik i sit eget liv, de længsler og de drømme, man har.
Med glimt i øjet fortælles om Victor Holm, der flytter til fødeøen Amager og får job som mågejæger i Københavns Lufthavn, hvor han vil sørge for, at fugle og fly ikke støder sammen. Dette skisma mellem de levende fugle og jernfuglene er i sig selv et interessant tema, som stikker sit væsen op nu og da i en handling, der udover en skildring af en indre proces, også er en thriller, tempofyldt og sorgløs. Sorgløs på den rare må uden at være for eskapistisk, men på en måde så man oplever, at der er ting i ens fortid, man ubønhørligt må forholde sig til for at kunne blive et helt menneske.

Hvad spændingen består af, skal vi ikke komme nærmere ind på her, for det, der har fænget os, er særligheden, ægtheden og længslen efter liv og beskrivelsen af livets konstante og dynamiske former, der lægges for dagen i en sjov, finurlig og særdeles anbefalelsesværdig roman.