Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Syv satans lange dage PDF Udskriv Email

Jonathan Tropper
Syv Satans lange dage
342 sider
Modtryk

 

En sjælden perle af en roman, fyldt med humor, spræl, sproglige finesser og en fremdrift, der får en til at sluge den ved første gennemlæsning. Man klukler hele vejen igennem, og årsagen er, at der mellem i handlingen er indbygget alvor, sarkasme, bid, snert og humor i et herligt sammensurium, hvilket gør romanen såvel indholdsrig, som lærerig og værd at læse flere gange.

Da Judd Foxman vil overraske sin kone på hendes fødselsdag, finder han hende i deres ægteseng med hans chef, den populære, men mandschauvinistiske radiovært Wade Boulanger. Mens Judd står i soveværelsesdøren, udstyret med cheesecake og flag, falder hans verden fra hinanden.
Et par måneder senere dør Judds far efter lang tids sygdom. Familien, som ikke har været samlet i årevis, skal ikke blot deltage i begravelsen, men også sidde shiva. Det betyder syv dage under samme tag. Syv dage, der byder på hemmeligheder, slagsmål, utroskab og kærlighed.
Som sagt er bogen fantastisk skrevet og fyldt med finurligheder, sproglige overraskelser og metaforer. "Han er familiens Paul McCartney, ser bedre ud end os andre, kigger altid i en anden retning på billeder og rygtes fra tid til anden død". Bare sådan en.
Bogen er fyldt med sex men på en elegant måde. Alle de overvejelser og analyser, man kommer ud for, hvis man griber ens partner i utroskab er malet ud over mange sider. Det er humoren også, idet chefen, der knalder Judds kone, får testiklerne svitset af af det lyshav af en lagkage, som Jedd kommer hjem med. Det er han selv ude om, da han har smurt sin pik ind i glidecreme - let antændeligt.
Og sådan går det hele vejen igennem. Mesterligt sprog, mesterlige pointer. På den alvorlige del taler den lige ind i hjertet på folk, der keder sig i ægteskaber - er på vej ud af et eller netop har forladt et.